Kikapcsolódás / Otthon / Szórakozás

6 sorozat, ami tökéletes befejezéssel ér véget – Ezeket kezdd el, ha nem akarsz csalódni!

6 sorozat, ami tökéletes befejezéssel ér véget – Ezeket kezdd el, ha nem akarsz csalódni!

Rengeteg olyan sorozatot tudnánk felsorolni, ahol egy erős kezdés után a készítők nem igazán tudták, merre induljanak tovább, és a befejezés messze nem lett olyan jó, mint a rajongók remélték. Ha neked is eleged van már azokból a lezárásokból, amelyek után csalódottan állsz fel a tévé elől, ez a lista neked szól, ugyanis elhoztunk 6 szuper sorozatot, aminek tökéletes befejezést adtak!

Breaking Bad

Kevés sorozat tudja ennyire a képernyő elé szegezni a nézőt, annyi biztos! A történet két igazi főszereplője Walter White, a rákkal diagnosztizált kémiatanár, és egy régi diákja, Jessie, aki metamfetaminnal bizniszel.

A két férfit egészen más dolgok vezérlik, de összefognak, hogy együtt még több pénzt zsebeljenek be maguknak, és ezzel egy igazán fordulatos, izgalmas, és érzelmes történet veszi kezdetét.

A befejezés pedig hibátlan volt; látszott, hogy a készítők már régóta tudták, merre szeretnék kibontakoztatni a cselekményt, és nem akarták túlhúzni a történetet csak azért, hogy még két-három évadot kipasszírozzanak belőle a nagyobb bevételért.

Bár az évadzáró végére maradt bennünk egy-két kérdés, de épp 2019 őszén mutattak be egy másfél órás filmet, amiben magyarázatot kaptunk minden megválaszolatlan gondolatra.

 

The Good Place

Épp a napokban érkezett meg a The Good Place legutolsó része. A vígjátéksorozat története azzal veszi kezdetét, hogy a laza, vadóc, és rendkívül felelőtlen Eleinor meghal, és a Jó Helyen találja magát, ami afféle mennyországként működik.

Itt nemcsak minden álma teljesülhet, de még a lelki társát is megismeri, a gond viszont az, hogy Eleinor földi léte során messze nem volt mintapolgár, és pontosan tudja, hogy nem kellene a Jó Helyen lennie – ez pedig az egész világot a feje tetejére állítja.

A sorozat hatalmas tapsot érdemel azért, hogy a 4 évad során végig képesek voltak újulni, mindegyik évad egy kicsit másról szólt, és a színvonal sosem csökkent.

A legutolsó rész pedig olyan gyönyörű lezárással ér véget, hogy már az elejétől kezdve könnyek lepik el a szemünket.

 

The Office

Az amerikai vígjátéksorozat 2005 és 2013 között futott, és mindenkinek érdemes lenne megnéznie.

Tele volt szerethető karakterekkel, vicces párbeszédekkel és néha igazán megindító történetekkel is, amelyek kerek egésszé tették a sorozatot.

A lezárása pedig valóban kigondolt volt: szerelmes egymásra találások, családi pillanatok, új lehetőségek – érdekes módon kevés sitcom tudja megtalálni a tökéletes befejezést, hiszen az Így jártam anyátokkal vagy az Agymenők nem véletlenül maradtak le a listáról.

A legtöbb esetben sajnos a pénz miatt újabb és újabb évadokkal bővítik őket, míg végül a minőség gyengülni kezd. De jó hír, hogy az Office (és a Városfejlesztési osztály, ami ennek a spinoffja) képes volt megtalálni az ideális lezárást!

 

Broad City

Egy igazán laza vígjátéksorozatnak indult 2014-ben a Broad City, ami végül 5 évadot élt meg.

A történet Abbi és Ilana életét követi nyomon, akik New Yorkban laknak, és mint minden fiatal nő, ők is próbálnak előre haladni a karrierjükkel, szerelmi életükkel és barátságaikkal.

Persze az élet újra és újra akadályokat dob eléjük, amiket nekik muszáj megoldaniuk; de szerencsére mindig ott vannak egymásnak.

Az utolsó évad lezárását követően a készítők kaptak hideget és meleget is azért, ahogy befejezték a sorozatot.

Ez ugyanis meglepően érzelmes volt, megható, és nagyon valóságos; utóbbival indokolták meg azt, hogy nem egy átlagos, cukormázas sztorival ért véget a két lány története.

Ha szeretnél egy olyan sorozatot nézni, ami vicces, magadra ismerhetsz a szereplőkben, és sokszor el is gondolkodtat, a Broad Cityben nem fogsz csalódni – már csak a valós befejezés miatt sem!

 

Dokik

A Dokik című sorozat igazán egyedi helyzetben van, hiszen bár 9 évadot készítettek belőle, minden rajongó egyetért abban, hogy az utolsó nem létezik!

Az oka egyszerű: maga a sorozat egy kórházban játszódik, több főszereplővel, akiknek történetét követjük végig az évadok alatt.

Láthatjuk a karakterfejlődést, azt, hogy hogyan veszik fel a küzdelmet a szórakoztató, ám annál nagyobb akadályokkal, és közben mégis tele van érzelmekkel, így nem kevés olyan epizód is készült, amit a nézők megkönnyeztek.

A 8. évad vége pedig mélyen szívhez szóló volt: lezárták a cselekményeket, mindenki oda jutott, ahova kellett, és az, ahogy JD elképzeli a jövőjét barátaival és szerelmével, a legtökéletesebb pillanata volt az egész sorozatnak.

Aztán a készítők (valószínűleg némi bevétel érdekében) elkészítettek egy 9. évadot, új karakterekkel a középpontban, egy-egy régi színész vendégszereplésével.

A végeredmény erőltetett volt, a főszereplőink karakterfejlődését sutba vágták, és végül el is kaszálták az egész sorozatot. Úgyhogy a 9. évadot nem is érdemes megnézni, hiszen a 8. volt az igazi lezárás!

 

A drót

A drót nem véletlenül van még ma is ott a legnépszerűbb, legelismertebb sorozatok között.

A történet különlegessége, hogy egy baltimore-i kábítószeres gyilkossági nyomozást göngyölít fel, ám érdekes módon nem csak a nyomozók, hanem a bűnözők szemszögéből is.

A karakterek nagyon jól lettek felépítve az évadokon keresztül, izgalmasak voltak a párbeszédek és a fordulatok, de közben mégis képes volt a valósághoz hű maradni, például a rendőri procedúrák vagy a bűnözők bemutatása terén.

Bár a legtöbben úgy vélik, a csúcsot a 4. évadban érte el a sorozat, mégsem férhet kétség ahhoz, hogy tökéletes lezárást kaptunk, amiben nem csak azt mutatták meg nekünk, mi történik az összes főszereplővel, de egyúttal egy igazán érdekes montázst is láthatunk a városról, és arról, hogy az élet akkor is megy tovább, ha nem sikerül minden gonosztevőt elfogni.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást