8 sminkes trükk, hogy sokkal vékonyabbnak tűnjön az arcod

8 sminkes trükk, hogy sokkal vékonyabbnak tűnjön az arcod

Címlap / Stílus / Arc / 8 sminkes trükk, hogy sokkal vékonyabbnak tűnjön az arcod

A sminkecseted igazi varázspálca a kezedben, amivel nem csak a szemed és a szád formáját teheted még szebbé, de optikailag az orrodat, vagy akár az arcodat is keskenyítheted vele. Ha mindig is vékonyabb pofira vágytál, most megmutatom, hogyan érheted el!

Íveld a pilláidat!

Ha a szempilláid íveltek, erősek és dúsak, az optikailag az arcod egészét is vékonyítjanyújtja

A legegyszerűbb trükk tehát, amit bevethetsz, egy jól ívelő szempillaspirál vagy egy olyan műszempilla, amit akár a hétköznapokban is szívesen viselsz. 


Soros és tincses műszempilla felrakása otthon – Kövesd a profi tippeket!


Ezekkel az apró csalásokkal sokkal nagyobbnak láttathatod a szemeidet és a tekinteted is nyíltabb lesz. 

Kiemelés és kontúrozás

A kontúrozás segít elrejteni arcod nem kívánatos részeit, a highlighter pedig kiemelni a legszebb pontokat. A technika elsajátításához érdemes megjegyezned: a sötét színnel mindig árnyékolsz az arcon, a világossal pedig kiemelsz.

Jelen esetben, az arc vékonyításához egy sötétebb krémkorrektorral húzz vonalat az arccsontod alá, nem vízszintesen, hanem követve a csont irányát a száj felé.

A világos szín pedig a szem alá, valamint a sötét arccsontvonal alá kerüljön, ami segít még jobban kiemelni az előbb felrajzolt árnyékot. Ezt az egészet dolgozd össze egy ecsettel vagy egy sminkszivaccsal, és máris természetessé válik a hatás.

Élesítsd az arcvonalad

Ha esetleg kerekebb arcformád van, és szeretnél kicsit lefaragni egy-két helyről, próbáld ki ezt a trükköt!

A sötétbarna kontúrszínt kend végig az állvonalad alatt (akár végig is viheted ezt a vonalat az álladon, de játszhatsz is a formákkal).

A képen látható megoldással például elérheted, hogy az állad kicsit csúcsosabbnak tűnjön, ami keskenyíti az arcodat. Ez az alsó vonal ugyanis szintén árnyékként működik a pofidon, ezért kevésbé tűnik kereknek tőle az arcformád.

Pirosító csak az almácskákra

Ha a pirosítód színe rózsaszínes, pirosas vagy narancsos árnyalatú, és azt szeretnéd, ha vékonyítaná az arcodat, akkor semmiképp se az egész arccsontra vidd fel.

Az ilyen élénkebb pirosítókat érdemesebb csak az arcodon levő almácskákra tenni, és bronzosítóval kombinálni. 

Ezt a hűvösebb, barnás színt jól dolgozd össze a pirosítóval és folytasd vele a csontosítást az arccsontod vonalában

Íves szemöldök

Ahogy az ívelt pillák, úgy az íves, kissé „hegycsúcsszerű” szemöldök is sokat nyújthat az arcodon. 

Ehhez nem kell mást tenned, mint a természetes szemöldöködnél kissé íveltebb formát kialakítani, majd kitölteni a megfelelő színnel. 

Részletesebb útmutatómat a tökéletes szemöldök elkészítéséhez ITT olvashatod. 

Játssz a rúzsok színével

A rúzsod színének megválasztása nagyon fontos lehet a sminked egésze és az arcod vékonyítása szempontjából is. 

Ha például egy túl sötét árnyalatot választasz, attól a szád vékonyabbnak tűnik majd, illetve az arcod is megnyúlik; csakhogy épp rossz irányba, vízszintesen.

Egy rózsaszínes/pinkes, vagy egy korallos árnyalat viszont a természetes szájszínt hangsúlyozza, amitől teltebbnek tűnik majd az ajkad, közben pedig az arcod is vékonyabb lesz optikailag.

Vékonyítsd az orrod

Ha az orrodat átformálod, természetes, hogy az arcod is teljesen más formát fog kapni. Egy vékonyabb orral elérheted, hogy arcod is keskenyebbnek tűnjön, mint amilyen valójában.

Ehhez a művelethez szintén egy barnás árnyalatú, sötét korrektorra és egy világosabb árnyalatra lesz szükséged.

A világossal az orrod közepére húzz egy függőleges vonalat, majd ennek a két oldalára két vékonyabb, sötét vonal kerüljön. Ha ezt összedolgozod egy ecsettel vagy egy sminkszivaccsal, nagyon látványos eredményt érhetsz el.

Highlighter a kiemeléshez

A highlighter, vagyis az arcfény egy olyan eszköz, amivel kiemelheted az arcod bizonyos pontjait, ezzel pedig összességében szuper slankító hatást érhetsz el.

Az arccsontod fölé például mindenképp kerüljön belőle, ezen kívül érdemes használnod a halántékod környékén is, hogy széltében is lefaragj az arcodból.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást