A skinny farmernadrág az elmúlt 20 évben – Ahogyan a sztárok hordták

A skinny farmernadrág az elmúlt 20 évben – Ahogyan a sztárok hordták

Címlap / Stílus / Divat / A skinny farmernadrág az elmúlt 20 évben – Ahogyan a sztárok hordták

Az elmúlt évtizedben a testhezálló farmernadrág olyan divat-alapdarabbá nőtte ki magát, aminek minden nő szekrényében kötelezően ott kell lógnia, csakúgy, mint egy fehér ingnek, bőrdzsekinek vagy egy kis fekete ruhának. Létezik belőle cicanadrágra emlékeztető fazon, vagy kényelmes sztreccs anyagú és olyan is, ami szinte leállítja a test vérkeringését, olyan szoros. Az elmúlt évtized skinny jeans fejlődése igazi hullámvasút volt, ma már megmosolyogtató és egészen időtálló trendekkel, de a divatban éppen ez a szép. Ez volt a skinny jeans evolúciója az elmúlt húsz évben, ahogy a sztárok hordták.

2000 – Bandana felsővel

Ha ránézünk erre a képre, üvölt róla, hogy a kétezres évek elején járunk, amikor – mai szemmel nézve – elég érdekes divat-döntéseket hoztak a hírességek. Beyoncé itt például egy akkoriban nagyon divatos toppal kombinálta szűk csípőnadrágját.

 

2005 – Bokán gyűrődve

A skinny jean tömeggyártása 2003 után indult be igazán és még akkor sem volt egészen végig testhez lapuló, hiszen japán „nyers denim” volt az anyaga, ami egyáltalán nem volt elasztikus.

Így ezek a nadrágok nem voltak olyan szépen formakövetők, mint mai társaik, ezért elfogadott volt, hogy a bokánál harmonikázott a száruk. Kate Moss vékony alakján azonban így is remekül mutatott ez a fazon.

 

2008 – Punk rock stílusban

A minták és a batikolás a szűk farmert sem kerülhették el és kész szerencse, hiszen remekül állt a fazonnak ez az egyébként megosztó trend.

Sokak szerint az a darab, amit Gwen Stefani viselt egy koncerten nem időtlen, hanem inkább idétlen, de mi még ebben is stílusosnak látjuk ezt a szőke divatikont.

 

2010 – Magas derékkal

A magas derekú farmer mindig megosztó viselet volt, hiszen nem mindenkinek áll jól.

Üdítő kivétel Kim Kardashian, aki magas derekú, gombos skinny fameréhez egy egyszerű fehér blúzt és szandált vett, aminek köszönhetően akkoriban minden magazin stílus-ikonként ünnepelte és valljuk be, joggal.

 

2013 – Hófehérben

A fehér farmer is örök darab, hiszen ha ránézünk erre a képre, akár tegnap is készülhetett volna, pedig itt bizony 2013-ban indul haza éppen Eva Longoria egy partiról.

A narancssárga ing és az egymáshoz passzoló táska és szandál elegánssá teszi megjelenését, annak ellenére, hogy farmert visel.

 

2015 – Csípő fazon

A formás alak ünneplésének jegyében azok a teltebb alkatú nők is bátran viselhetik az extraszűk farmert, akik évekkel ezelőtt párhuzamos szárú farmerbe bújtak.

A legjobban talán Jennifer Lopeznek áll ez a trend, akinek gitár-alakú bomba alakján fantasztikusan néz ki a csípőfazonú skinny jeans.

 

2017 – Szaggatottan

A tépett farmer is örökzöld és természetesen nemcsak a lenge szárú farmernek áll jól. Meghan Markle 2017-ben hagyta el a repülőteret ebben a sikkes outfitben, amit egy laza saruval egészített ki.

 

2018 – Rövid szárral

A halásznadrág nagy visszatérő volt az elmúlt években és nem véletlenül, hiszen mindenkinek szép hosszú lábat varázsol.

Erre a kis optikai tunningra pedig az egyébként apró termetű Sarah Jessica Parkernek szüksége is van. Erre az eseményre díszes övvel dobta fel szürke skinny farmerét.

 

2020 – Kőmosottan

A kőmosott farmer is el-el tünedezik a köztudatból, csak azért, hogy pár évente újult erővel térjen vissza.

Hailey Bieber erőfeszítés nélkül elegáns, ahogy New York utcáin sétál kőmosott szürke skinny farmerjában, amit egy csinos ujjatlan felsővel egészített ki.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást