A tavasz beköszönte egyet jelent azzal is, hogy egyre több lesz a friss idényzöldség. Mivel mindig a friss zöldségek dúskálnak a leginkább a vitaminokban, és a rosttartalmuk is igazán magas, ezért érdemes kihasználni, hogy a piacon, zöldségesnél rengeteg féléből vásárolhatunk, és készíteni belőlük egy-egy könnyű ebédet vagy vacsorát. Most megmutatjuk a kedvenc zöldséges receptjeinket, amelyeket te is könnyedén elkészíthetsz.
4/5 Citromos-avokádós tészta
Főzz meg 35 dkg durumtésztát sós-olajos vízben, közben pedig kockázz fel egy érett avokádót és vágj apróra egy csokor petrezselyemzöldet. Mikor a tészta megfőtt, hevíts fel egy kis olíva olajat egy serpenyőben, majd szórd bele a petrezselyem zöldet és 4 gerezd zúzott fokhagymát. Pirítsd egy kicsit, tedd bele az avokádót, sózd-borsozd és facsard rá egy fél citrom levét.
Vedd le a tűzről, és azonnal forgasd össze a friss tésztával, és tálalhatod is.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!