A tavasz beköszönte egyet jelent azzal is, hogy egyre több lesz a friss idényzöldség. Mivel mindig a friss zöldségek dúskálnak a leginkább a vitaminokban, és a rosttartalmuk is igazán magas, ezért érdemes kihasználni, hogy a piacon, zöldségesnél rengeteg féléből vásárolhatunk, és készíteni belőlük egy-egy könnyű ebédet vagy vacsorát. Most megmutatjuk a kedvenc zöldséges receptjeinket, amelyeket te is könnyedén elkészíthetsz.
3/5 Babos rizs
15 dkg babot és 15 dkg rizst külön-külön főzz meg bő, sós vízben, amikor pedig megpuhultak, keverd őket össze. Egy serpenyőben, két kanál olíva olajon piríts meg 3 nagyobb fej apróra vágott gombát, egy szeletekre vágott padlizsánt, 1 csíkokra szelt kaliforniai paprikát és 2-3 gerezd zúzott fokhagymát, majd öntsd bele a babos rizst is.
Ízlés szerint sózd, borsozd az ételt, és kevergesd addig, amíg a rizs egy kicsit le nem pirul, majd tálalhatod is.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!