Sajt krémleves

Sajt krémleves

Címlap / Életmód / Receptek / Sajt krémleves

Egy igazi fehérjedopping ez a leves. A különböző sajtok ízkavalkádja, a vaj és tej krémes könnyedsége csodás ízhatást eredményez.

Hozzávalók:

10 dkg füstölt sajt
kb. 10-15 dkg kemény jellegű sajt (trappista, ementáli)
1 liter tej
15 dkg vaj
kb. 1 evőkanál liszt
só, bors, szerecsendió

Elkészítés:

1. Reszeljük le a sajtot, majd készítsünk besamelmártást az alábbi módon: egy fazékba kis lángon olvasszuk meg a vajat, majd ha megolvadt, adjuk hozzá a lisztet és habverővel folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a tejet, majd ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.

2. Ha a mártás elkészült (felforrt), akkor tegyük bele a reszelt sajtot és körülbelül 5 percig folyamatosan kevergessük. Pirítóssal tálalhatjuk. A tetejét pirított bacon darabokkal és reszelt sajttal díszítsük.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!