Arc / Stílus

Így festheted ki a szempilládat, mint egy profi

Így festheted ki a szempilládat, mint egy profi

Nagyon fontos, hogy mindent megtudj a szempillák ápolásáról és festéséről, hiszen ez az a fázis a sminkelésben, ami már önmagában is öltöztet. Ha semmi mást nem használsz, a szempillaspirállal akkor is csábító és mosolygós pillantást varázsolhatsz önmagadnak.

Óvatosan a szálakkal

Mielőtt bármibe is belekezdenénk, fontos megjegyeznünk, hogy a szempillákra nagyon vigyázni kell, ugyanis éppolyan kényes szálakról beszélünk, mint amilyenek a szemöldökünket alkotják. Sőt, a szempillák még inkább problémásak, hiszen vékonyabbak, gyengébbek, mint a szemöldököt alkotó szőrszálak.

Ennél fogva nem telhet el úgy nap, hogy alaposan (de óvatosan) le ne mosnád a festéket, ugyanis éjszaka könnyen megtörhetnek a merev szálak. Ne sajnáld a pénzt jó minőségű, ápoló termékekre, és egy átlagos napon inkább ne használj vízálló spirált!

Gondos ápolás

Érdemes időt szánni az ápolásra is, ugyanis minél dúsabbak és hosszabbak a szálak, természetesen annál könnyebb őket csábítóvá varázsolni. Vásárolhatsz a boltokban kifejezetten szempillaápolásra kifejlesztett termékeket, de a néhány éve elhíresült ricinusolajjal is ugyanazt a hatást érheted el.

Egy fülpiszkálóval, megtisztított szempillaspirállal, de akár az ujjaiddal is felviheted az olajat, a lényeg, hogy ezt legalább hetente egy alkalommal ismételd meg.

Göndörítés a látványos végeredményért

Nem ajánlatos minden nap szempilla göndörítőt használnod, de különleges alkalmakra egész nyugodtan bevetheted ezt a hasznos kelléket. A szempilla göndörítő – ahogy neve is mutatja – lényegében megemeli a szálakat azzal, hogy az ívüket nagyobbnak mutatja.

Csak és kizárólag festés előtt szabad alkalmazni, különben a merev szálak ugyancsak könnyen megtörhetnek, illetve összeragadhatnak, ami korántsem szép látvány.

Csodásan ívelő szálak

Bár divatosnak mondható, ha a szempillák összeragadnak, ez egyáltalán nem természetes látvány, sőt, kifejezetten műnek tekinthető. Emiatt a hétköznapokon egyáltalán nem érdemes erre a technikára hagyatkozni, s akkor sem, ha randira készülsz, ugyanis az köztudott, hogy a férfiak a természetes szépséget kedvelik igazán.

Ahhoz, hogy a szálak ne ragadjanak össze, kevés festéket szabad feltenned rájuk, de nem is lesz szükséged sokra, ha jó minőségű terméket vettél. Legfeljebb két rétegben érdemes felvinned, különben a szálak elnehezülnek és összetapadnak.

Helyes technika

Nagyon sok technika létezik a szempillafestésre vonatkozóan, az biztos, hogy ha szépen ívelő és egymástól elálló szálakat szeretnél, akkor mindig lentről felfele irányuló mozdulatokkal kell dolgoznod, tehát a tövektől a szálak végéig.

Célszerű kicsit cikk-cakkban haladnod a festés során, továbbá az is nagyon hasznos módszer, ha a spirált odailleszted a szempilláidhoz, majd pislogsz egyet. Így egy villámgyors mozdulattal tudod végigívelni a szálakat. 

Ha mégis összeragadtak a szempilláid, akkor vagy szempillafésűvel, vagy egy tűvel (csak és kizárólag függőleges mozdulatokkal) óvatosan szét tudod választani őket.

Belül és alul

Ahhoz, hogy a spirálozás tényleg sokat nagyítson a pillantásodon, a szemzugban levő szálakat is ki kell festened. Emellett nem szabad elfeledkezned az alsó pillákról sem, amikre a természetes hatás érdekében ne tegyél túl sok festéket. Ha véletlenül elkented a végeredményt, hagyd megszáradni, majd szemfestéklemosóba mártott fültisztítóval óvatosan távolítsd el a nyomokat.

Nagyon fontos, hogy a szempillaspirálozás mindig a szemfestés utolsó fázisa, hiszen ha jól végezted a munkádat, már nem férsz hozzá a szemhéjadhoz. Ráadásul, ha utólag állnál neki megigazítani a szemhéjpúdert, az apró szemcsék ráhullanának a szempilláidra, és könnyen összeragasztanák a gondosan szétválasztott szálakat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást