A rossz pár-dinamika jelei a kapcsolatban

A rossz pár-dinamika jelei a kapcsolatban

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A rossz pár-dinamika jelei a kapcsolatban / 2. oldal

4. Elhagyással való fenyegetőzés

Ha a viták rendszeres visszatérő frázisa az, hogy valamelyikőtök azt helyezi kilátásba, hogy elhagyja a másikat – ha a követelései nem teljesülnek – az a rossz kapcsolati dinamika egyik legfőbb jele.

Ha úgy érzed, keveset vagytok együtt, de a barátaira mindig szakít időt és azt helyezed kilátásba, hogy elhagyod ha ezen nem változtat, az nem a kiegyensúlyozott kapcsolat jele. Az elpuffogtatott ultimátumok („Ha ez még egyszer előfordul, engem többet nem látsz!”) ugyanis sosem szokták megoldani ezeket a problémákat. 

5. Figyelmen kívül hagyja azt, ami neked fontos

Tegyük fel, hogy együtt éltek és te minden élelmiszervásárláskor odafigyelsz az árakra, mert van egy büdzsé, amihez tartani szeretned magad.

Ő pedig erre fittyet hányva hazaállít a legújabb konzollal. Ha ezen kiakadsz és ő elbagatellizálja a problémád, akkor nincs egyensúlyban a kapcsolat, mert egy odaadó partnerrel ezt meg kell tudnod beszélni.

Jó ötlet, ha leültök és megállapodtok egy tervben, hogy mik azok a tételek, amik közös kasszából menjenek.

A fennmaradó, saját összegeket pedig minkét fél arra költi, amire akarja. De legyen szó bármilyen közös célról, csak akkor fog megvalósulni, ha a pár mindkét tagja ugyanannyira akarja és érzi fontosnak. 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást