A rossz pár-dinamika jelei a kapcsolatban

A rossz pár-dinamika jelei a kapcsolatban

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A rossz pár-dinamika jelei a kapcsolatban

1. A viselkedése elszigeteltté tesz

Szívesen szerveznél programot a barátnőiddel és azok párjaival, de ő ezt mindig visszautasítja? Gúnyt űz belőled, mikor felhívod anyukádat tanácsért? Nem hajlandó részt venni a családod vasárnapi ebédjén, de elvárja, hogy te ott legyél, mikor az ő apukáját kell felköszönteni?

Ez tipikus izoláló viselkedés, ami lassan, de biztosan elvág a családodtól és szeretteidtől.

Az rendben van, ha a partnered kevésbé társasági ember mint te, de ha a saját barátaira és családjára mindig van ideje, csak a tideidre nincs, az már intő jel. Ez természetesen fordítva is igaz: ha állandóan balhézol, amiért néha a barátaival találkozik, az szintén ebbe a kategóriába tartozik. 

2. Nem létező intim szféra

Szép dolog, mikor a pár hisz az átláthatóságban, de ha belenéz a telefonodba, elolvassa az üzeneteidet és tudja a jelszót a közösségi média oldalaidhoz, az nem egészséges transzparencia, hanem uralkodó és birtokló viselkedés. Itt meg kell jegyeznünk, hogy az sem normális, ha te kutakodsz az ő háza táján.

Ebben az esetben érdemes elgondolkodni azon, hogy miért van jelen köztetek ez a mérgező viselkedés: neked van takargatnivalód, vagy úgy gondolod, hogy ő titkol előled valamit? Az őszinteség és a bizalom hiánya sosem jó jel egy párkapcsolatban.

3. Egymás folyamatos hibáztatása

Előfordul, hogy az egyik fél úgy érzi, többet tesz bele a kapcsolatba mint a másik – mondanunk sem kell, hogy ezek főleg a nők – de itt időnként belefér, hogy a mérleg el-elbillen. Ha viszont ez tartós, akkor jön az állandó hibáztatás.

Mielőtt nekiesnél a párodnak, mondván mindig te főzöl, mosol takarítasz, ő pedig a szemetet sem képes levinni, inkább vegyél egy mély levegőt és keress egy konstruktívabb megoldást. A direkt kommunikáció a legcélravezetőbb, a férfiak úgyis csak ebből értenek, a célzásokból nem.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást