Egészség / Életmód / Lélek

Rossz energiák, negatív spirál és nincs kiút? Íme néhány tipp, amikkel kitörhetsz belőle!

Rossz energiák, negatív spirál és nincs kiút? Íme néhány tipp, amikkel kitörhetsz belőle!

Az életben minden energia. Van, ami pozitívan hat rád és felpörget, inspirál és továbblendít, és sajnos olyan is van, ami csak visszahúz és legyengít. Nem is kérdés, hogy milyen energiákkal érdemes körbevenned magad, mit kell saját magadnak is kreálnod és mi az, amiktől érdemes minél előbb megszabadulnod. Ha úgy érzed, hogy egy negatív spirálba kerültél, de nem látod, hogy hol a kiút, akkor segítünk!

Nem rólad szól

Lehet, hogy nem is gondolnád, de a környezeted reakcióinak 99%-a nem rólad szól. Nem feltétlenül néz valaki rád csúnyán, szól valaki úgy hozzád vagy nem hív fel, mert veled van baja.

Mindenki a saját gondjaival küzd és általában, ha nem is szándékosan, ezt vetíti ki a környezete felé.

Sok bosszúságot és mérgelődést megspórolsz magadnak, ha a környezetedből érkező negatív ingereket nem veszed egyből magadra, hanem megpróbálod őket elengedni a füled mellett és csak azt meghallani, ami valóban neked szól.

Védd magad

Egyáltalán nem önzőség, sőt a boldog mindennapokhoz elengedhetetlen az, hogy kialakíts egy olyan védőhálót, amire mindig számíthatsz. Ezt persze többféleképpen is kiépítheted magad körül.

Kezdheted például azzal, hogy saját magadban változtatod meg a negatív gondolatokat, és megpróbálod őket pozitívvá formálni.

Ez már önmagában is segíteni fog abban, hogy ha valami rossz dologgal találkozol az életben, annak a megoldását kezdd keresni és ne a negatív oldalait.

Szelektálj

Másrészt ügyesen tudod magad védeni a negatív energiákkal szemben, ha a megfelelő emberekkel veszed körbe magad.

Nagyon nehéz, és a legtöbb ember életében eljön az a pont, amikor le kell mondania valakiről, egy olyan személyről, aki már régóta az életed része, de a továbbiakban már nem kellene, hogy az legyen.

Nehéz meglépni, de ha felismerted, hogy csak negatív energiákat hoz rád, akkor már az út felénél vagy, egyszerűen tedd át a fejedben egy másik polcra és próbáld meg ritkítani a vele való kommunikációt.

Hidd el, ez mindkettőtöknek jobb lesz így! Ha ugyanis ügyesen szelektálsz, akkor ezzel szuper új embereket vonzhatsz majd be a környezetedbe!

Kérdezz és hallgass

A barátság mindig kétirányú utca.

Lehet, hogy te mindig elvárod a barátaidtól, hogy ha bajban vagy, akkor segítsenek és ha rossz kedved van vagy problémád akadt, akkor hallgassanak meg és próbáljátok együtt megoldani a felmerülő gondokat.

Ha így van, akkor ne csodálkozz, hogy ők is ugyanezt várják el tőled.

Minden, amit az életben teszel, akár önmagadért, akár a szűk vagy a tágabb környezetedért, visszahat rád, így amikor valaki szívességet kér tőled, amikor valakin úgy látod, hogy a tanácsodra vagy a segítségedre szorul, akkor ne hezitálj, ha tudsz, segíts neki.

Ez egyszer visszahat majd rád is, csak győzd kivárni!

Titkos burok

Ha mindezekre, amiket korábban említettünk már oda tudsz figyelni a mindennapokban, akkor már nagyon jó úton haladsz. Azonban előfordul néha, hogy mindent jól csinálunk és mégsem alakulnak úgy a dolgok, ahogy szeretnénk.

Erre lehet jó megoldás, ha kialakítasz magadnak egy úgynevezett titkos burkot, ahol egyedül lehetsz, ahol jól érzed magad és ahol feltöltődhetsz.

Hogyan is nézhet ki?

Lehet, hogy csak a fejedben létezik, egy olyan lélekállapot, ahol senki nem zavarhat meg, lehet, hogy a lakásodban egy pont, ahol senki nem szól hozzád, ahol, ha néhány percre is, de egyedül lehetsz.

Alakítsd ki magad körül és védd, ahogy tudod, hiszen ez csak a tiéd!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást