Egészség / Életmód

5 rettentően idegesítő dolog, amit csak akkor értesz meg, ha futni jársz

A futásnak, rendszeres edzésnek vitathatatlanul megvannak a maga előnyei, de vannak olyan dolgok is, amelyek fel tudják nyomni a vérnyomásom már az előtt, hogy egy lépést is tettem volna. Oké, lehet, hogy ezek eléggé első világbeli problémák, de ha te is rendszeresen jársz futni, talán meg fogsz érteni.

5 rettentően idegesítő dolog, amit csak akkor értesz meg, ha futni jársz

Néha mire felöltözöl, úgy érzed, megvolt az edzés

Egy jó sportmelltartó, ami tényleg megbízhatóan tart akkor is, ha akár nehezebb terepen kocogsz vagy tempósabban sprintelsz, aranyat ér. De belebújni néha maga a rémálom. A cipzárast egyszerűbb magadra venni, de egyrészt komoly izommunka magad előtt összehúzni, a cipzár két oldalát egymásba csúsztatni meg úgy, hogy nem látsz semmit a melleidtől, igazi inverz ördöglakatnak tűnik. A belebújós verziókról pedig ne is beszéljünk – ezeket magadra rángatni olyan mozdulatsort igényel, hogy az akár a melegítésnek is beillene.

Ha van valamilyen futócélod vagy versenyed, biztos, hogy közbeszól a menstruációd

Van, akit gyakorlatilag egyáltalán nem zavar a ciklusa, van, aki ilyenkor el sem tud indulni futni, de az szinte biztos, hogy a menstruációd első napján nem életed legjobb futóformáját hozod. Amivel nincs is semmi baj, kivéve, ha éppen aznap van egy versenyed vagy jutnál el egy mérföldkőig az edzéstervedben. Persze, mindig el lehet tolni egy napot az edzésen, vagy belenyugodni, hogy ha teljesíted is a távodat, nem döntöd ma meg az egyéni rekordodat, de összességében mégis bosszantó a dolog.

Ahogy belejössz a dologba, beüt a kánikula

A fogvacogtatón hideg téli hónapok után elképesztően jó érzés a kellemes, tavaszi melegben futni, a szabadban élvezni az első napsugarakat. Könnyebb a bemelegítés, könnyebb az öltözködés, könnyebb a futás is, aztán két hét múlva beüt a kánikula, és már hiába próbálod ide-oda pakolgatni az edzéseket, indulhatsz te pirkadat előtt vagy késő este, mert bizony akkor is meleg lesz, úgyhogy néhány nap próbálkozás után sóhajtasz egyet, és belátod: akkor melegben fogsz futni.

iakovenko123/depositphotos.com

De ha végre nincs meleg, akkor az eső fog esni…

Kivéve persze, ha végre enyhül kicsit az idő, ilyenkor már előre örülsz, hogy végre nem fog folyni rólad a víz, mire a lépcsőházból kiérsz, de akkor meg biztos, hogy jön az eső, és vagy akkor kezd el zuhogni, mikor az edzésed közepén jársz, vagy ha megúszod az eső nélkül, akkor az csak azért van, mert a fülledt, párás levegőben futni talán még rosszabb.

Már rajtad van a cipőd, amikor észreveszed, hogy majdnem lemerült a telefonod

Akár a tempódat vagy a megtett kilométereket méred rajta, akár a számodra elengedhetetlen zenehallgatáshoz kell, a legtöbb futónak futás közben a telefonja az egyik legjobb barátja. Éppen ezért, ha edzés előtt veszed észre, hogy lemerült, vagy már a végét járja az akksi, biztos, hogy a pokolra kívánod a pletykás kollégádat, amiért egy gyors igen vagy nem válasz helyett azt is elmondta, hogy szerinte ki jár rá az irodai cukorra úgy, hogy nem szokott beszállni a vásárlásba, és hirtelen ostobaságnak tűnik, hogy megnézted azt a videót hazafelé a metrón.

Végső soron azonban, amikor elmész futni, és megtetted az edzésed utolsó lépését, és éppen levegőért kapkodsz, jelentéktelen apróságnak tűnik majd minden. Elvégre a futásnál jobb stresszlevezető módszer nem igen akad, így bármi tett is olyan feszültté, hogy kiakadtál egy ruhadarab felvételén vagy egy lemerülő telefonon, egy jó futás után ki fog ülni a mosoly az arcodra!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást