Repülővel utazol? Ezekre jobb, ha felkészülsz!

Repülővel utazol? Ezekre jobb, ha felkészülsz!

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Repülővel utazol? Ezekre jobb, ha felkészülsz!

Több száz emberrel leszel összezárva egy kis helyen hosszú órákig – ha így nézzük a repülést, akkor valóban van pár szabály, amire érdemes odafigyelni, hogy neked is és a többieknek is kellemes útja legyen!

Ételek és italok

Figyelj arra, hogy olyan ételeket egyél, amik nem csak a gyomrodat, de az utastársaidat is kímélik egy hosszú úton.

Kerüld tehát a halas és hagymás szendvicseket, valamint a sok alkoholt is, hiszen biztosan nem akarod húsz percenként felállítani a melletted ülőket, hogy kimehess a mosdóba…

És vigyázz, az alkohol a magasban egyébként is hamarabb a fejedbe száll!

Kozmetikumok

Egy utazás előtt nem szerencsés új kozmetikumokat kipróbálni, hiszen nem tudhatod, hogyan reagál rájuk a bőröd, és hidd el, nagyon kellemetlen, ha pont a repülőn kezd el viszketni, izzadni vagy égni.

Ha a jól bejáratott márkádból nincs kis kiszerelés, vegyél egy kisebb tégelyt, és abba tegyél a hidratáló krémedből vagy naptejedből!

A kedvenc parfümöddel is csak óvatosan, mert a zárt térben megfájdulhat tőle a fejed, és az utastársaidat is zavarhatja a túl intenzív illat.

Csomagok

Minden légitársaság megszabja, miből mekkora csomagot vihetsz fel a repülőre, ezért jobb, ha már otthon megtervezed és leméred a poggyászaidat. 

Nagyon kellemetlen helyzetet szülhet, amikor a becsekkolásnál derül ki, hogy a csomagodat mégsem viheted fel az utastérbe, vagy akkora, hogy egyedül meg sem bírod emelni azt!

Arra is ügyelj, hogy a kézitáskád inkább az ülés alatt legyen, mert nem túl kényelmes, ha félóránként fel kell pattanod a fülhallgatódért, a zsebkendődért stb.

Csend!

Egy repülőn fokozottan igaz, hogy oda kell figyelnünk egymásra, így azt is tartsd tiszteletben, ha valaki inkább aludna vagy relaxálna az úton.

Éppen ezért ne hallgass maximum hangerőn zenét, vagy ne nézd extrán hangosan a filmet, ha pedig gyerekkel utazol, neki is magyarázd el már az út elején, mit illik a repülőn és mit nem.

Gyógyszerek

Két fontos szabály van: ne vegyél be olyan gyógyszereket, amiket eddig sosem szedtél – még akkor sem, ha az utastársad bőszen kínálgatja, hogy neki mennyire bevált az utazáskor –, illetve ne felejtsd otthon a szokásos gyógyszereidet sem!

Mind a kettő egyformán fontos, hiszen ha egy számodra ismeretlen gyógyszertől vagy a megszokott gyógyszered kihagyása miatt rosszul leszel, akkor hosszú órákig gondban leszel!

Fejfájás, hányinger, hasgörcs, és még sorolhatnánk – ezek alapból is borzasztóak, de tizenegyezer méter magasban, hidd el, még rosszabb!

El a kezekkel!

Ha nem vagy olyan szerencsés, hogy minden alkalommal business classon utazol, akkor megtapasztalhattad már, hogy nincs óriási helyed az ülésben.

Az úton nem csak  te fáradsz el, nem csak dőlnél hátra vagy nyújtanád ki a lábad.

Figyelj a többiekre is, és ne sajátítsd ki az ülések közti karfákat, illetve ne dőlj annyira hátra, hogy a mögötted lévő utas meg se tudjon mozdulni – kérdezd meg, hogy zavarná-e, vagy beszéljétek meg, hogy időnként cseréltek.

Ne stresszelj!

Félsz a repüléstől? Hidd el, nem vagy egyedül! Sokat segít, ha ezt tudod magadról, és van rá ellenszered.

Az viszont nem segít, ha másokat is stresszelsz és arról beszélsz, miért nem biztonságos a repülő, amin épp ültök.

A pánikkeltés az egyik legrosszabb dolog, ami történhet egy repülőn, hiszen sokan vagytok összezárva, és egy stresszhelyzet sosem szerencsés ilyenkor.

Hallgass lágy zenét, vagy igyál egy nyugtató teát, és próbálj meg másra gondolni!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást