Arc / Stílus

Mit árul el rólad az, hogy hogyan ráncosodsz?

Mit árul el rólad az, hogy hogyan ráncosodsz?

Az viszont, hogy hol ráncosodunk, rengeteg mindent elmond rólad. Az alábbiakat érdemes tudni akkor, ha már látod, hogy megjelentek az első szarkalábak.

A ráncok típusai

A ráncokat általában rengeteg különböző csoportba szokták sorolni, rengeteg különböző rendezési elv szerint. Léteznek például dinamikus és statikus ráncok, amelyek között alapvetően az a különbség, hogy előbbieket az ismétlődő arckifejezések és arcmozgások okozzák, utóbbiakat pedig egész egyszerűen az idő múlása. A bőr veszít a rugalmasságából, és megereszkedik. 

A ráncok azonban rengeteg mindent elárulnak arról, aki viseli őket. Többek között azt, hogy eddigi élete során mi volt a leggyakoribb érzelem, ami kiült az arcára, milyen az alapvető arckifejezése, és, bármilyen furcsa is, az őszinteséget és a nyíltságot.

Amit érzünk, az mindig valamilyen szinten kiül az arcunkra. Ha valaki gyakran palástolja az érzelmeit és gondolatait, annak is van nyoma a ráncokban. Ha egész életedben boldog, felhőtlen ember voltál, akkor valószínűleg nevetőráncaid jelennek meg először.

istockphoto

Ha viszont sokat törted a fejed, töprengő típus vagy, nagy az esélye, hogy a homlokráncolástól és a szemöldököd összevonásától a homlokodon jelentkeznek az első ráncok. Nekem valamiért az alap arckifejezésemhez hozzátartozik a homlokráncolás. Évek óta látszanak itt a ráncok akkor is, ha még csak 29 éves vagyok.

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást