Rakott alma póréhagymával és sütőtökkel

Rakott alma póréhagymával és sütőtökkel

Címlap / Életmód / Receptek / Rakott alma póréhagymával és sütőtökkel

VIDEO Napcsókolta smink, a forró estékre

A sütőtök béta-karotinnel és C-vitaminnal pörgeti fel ezt a finom rakottast. Ha el szeretnéd készíteni előre, készítsd elő a 2. lépésig, majd tedd hűtőbe akár 24 óráig.

Hozzávalók

– 3 evőkanál extra szűz olíva olaj
– 2 közepes póréhagyma fehér része, megtisztítva, vékonyra felvágva
– durva só és őrölt bors
– ½ pohár száraz Sherry
– 1 evőkanál felaprított friss zsálya, plusz néhány levél a díszítéshez
– 450 g sütőtök, héjától és magjaitól megtisztítva , vékonyan felszeletelve
– 450 g alma, héjától és magjaitól megtisztítva , vékonyan felszeletelve
– ½ pohárnyi frissen reszelt parmezán

Elkészítés

1. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy 25 cm átmérőjű serpenyőben, közepes lángon hevíts fel 2 evőkanál olajat. Add hozzá a póréhagymát és 2 evőkanál vizet, sózd, borsozd. Körülbelül 10 percen keresztül pirítsd, kavard meg párszor. Ha a póréhagyma megpirult, add hozzá a Sherry-t és a zsályát, párold további 3 percig, majd tedd félre.

2. Egy tepsiben, rétegezve helyezd el a sütőtököt, ízesítsd sóval-borssal, majd egyenletesen rakd rá a póréhagymát is.

3. A póréhagymára rétegezd az almaszeleteket. A megmaradt olajjal kend be az almaszeleteket. Szorosan fedd le egy alumínium fóliával. Süsd 45 percig.

4. Távolítsd el a fóliát, majd szórd meg sajttal. A sütő hőmérsékletét állítsd 220 Celsius fokra és a rakottast süsd további 10 percig, vagy addig amíg a sajt megolvad és aranyszínű lesz. Tálalás előtt hagyd hűlni 10 percig. Díszítsd zsálya levelekkel.

Jó étvágyat kívánunk!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!