VIDEO Napcsókolta smink, a forró estékre
Hozzávalók
– 3 evőkanál extra szűz olíva olaj
– 2 közepes póréhagyma fehér része, megtisztítva, vékonyra felvágva
– durva só és őrölt bors
– ½ pohár száraz Sherry
– 1 evőkanál felaprított friss zsálya, plusz néhány levél a díszítéshez
– 450 g sütőtök, héjától és magjaitól megtisztítva , vékonyan felszeletelve
– 450 g alma, héjától és magjaitól megtisztítva , vékonyan felszeletelve
– ½ pohárnyi frissen reszelt parmezán
Elkészítés
1. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy 25 cm átmérőjű serpenyőben, közepes lángon hevíts fel 2 evőkanál olajat. Add hozzá a póréhagymát és 2 evőkanál vizet, sózd, borsozd. Körülbelül 10 percen keresztül pirítsd, kavard meg párszor. Ha a póréhagyma megpirult, add hozzá a Sherry-t és a zsályát, párold további 3 percig, majd tedd félre.
2. Egy tepsiben, rétegezve helyezd el a sütőtököt, ízesítsd sóval-borssal, majd egyenletesen rakd rá a póréhagymát is.
3. A póréhagymára rétegezd az almaszeleteket. A megmaradt olajjal kend be az almaszeleteket. Szorosan fedd le egy alumínium fóliával. Süsd 45 percig.
4. Távolítsd el a fóliát, majd szórd meg sajttal. A sütő hőmérsékletét állítsd 220 Celsius fokra és a rakottast süsd további 10 percig, vagy addig amíg a sajt megolvad és aranyszínű lesz. Tálalás előtt hagyd hűlni 10 percig. Díszítsd zsálya levelekkel.
Jó étvágyat kívánunk!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!