Szerelem / Párkapcsolat

Rájöttél, hogy felesége van? 5 dolog, amit tisztázz vele és magaddal

A szerelem sajnos nem válogat. Ezért ha ilyen helyzetet teremtett az élet, figyelj oda pár dologra, hogy te és a másik fél a lehető legkevésbé sérüljetek. Nagyon fontos, hogy nem arra biztatunk, hogyan szeress el egy férjet a feleségétől, hanem abban segítünk, hogyan élj meg könnyebben egy ilyen helyzetet, ha már belekerültél.

Tisztázd a helyzetet

Az első és legfontosabb lépés, hogy képbe kerülj. Mielőtt még bármit is elsietnétek, beszéljétek át töviről-hegyire a férfi jelenlegi helyzetét.

Kérdezz meg mindent, ami érdekel és ami nyomja a lelked.

Fontos, hogy a legelején megtudd, mik a szándékai és miért jutott el idáig.

Ez egy viszonylag kiszolgáltatott helyzet, de próbálj meg benne bízni és fogadd el, amit mond.

Sajnos fenn áll a veszélye annak, hogy nem mond igazat, de amíg nincsenek erre utaló jelek, próbálj meg neki hinni és a támasza lenni.

Tudj meg róla többet

Ha már emberileg közelebb kerültetek egymáshoz és úgy érzed, nem véletlen, hogy kifelé tekintget a házasságából, akkor érdeklődj egy kicsit másoktól is az otthoni helyzetről. De nagyon fontos, hogy ne nyomozz és ne vidd túlzásba!

Ha vannak közös ismerőseitek, akkor éppen elég a megfelelő időben és helyzetben 1-2 kérdést feltenni, feltűnés nélkül, diszkréten.

Ennél tovább viszont ne menj! Ha az ismerősök is megerősítik, hogy nincs minden rendben köztük, akkor „megnyugodhatsz”, ha pedig mást mondanak, gondolkozz el, mert lehet, hogy csak kihasználnak.

Másrészről pedig lehet, hogy egy boldog házasságba rondítasz bele, amit magad és a másik fél miatt sem tehetsz meg!

Várj az intimitással

Felnőtt emberek lévén ez nem lesz könnyű, de mindenképpen ajánlatos! Egyrészt azért, mert ha időközben kiderülnek olyan dolgok, amik számodra elfogadhatatlanok, akkor örülni fogsz, hogy nem feküdtél le vele.

Másrészt pedig nem árt, ha jobban megismered, hogy milyen ember. A szex által még jobban fogtok kötődni egymáshoz, ezért ha nem vagy biztos a fent említett dolgokban, akkor ne menj bele – ha pedig csak kalandra vágysz, azt ne egy nős férfival éld át.

Harmadrészt pedig könnyebb lesz a lelketek, ha csak akkor lesztek egymáséi, amikor már a körülmények is megfelelőek hozzá.

Türelem, türelem, türelem!

Ha a férfi valóban boldogtalan, és már a költözés és a válás gondolata foglalkoztatja, légy vele nagyon türelmes.

Iszonyú idegőrlő és nehéz időszak lesz, de ha kitartasz, akkor az meghozza majd a gyümölcsét. Fontos, hogy a férfi így is egy épp elég nehéz helyzetben van, otthon valószínűleg rossz a hangulat és sok a veszekedés, ezért ne nehezítsd meg a helyzetét az – egyébként valószínűleg jogos – hisztijeiddel.

Egy házasságot egyébként sem pár nap alatt zár le egy ember. Várd ki, amíg eljut lélekben arra a szintre, hogy valóban megteszi azt a bizonyos lépést, de azért adj magadnak is egy határidőt, amíg lelkileg és fizikailag is képes vagy ezt csinálni.

Ha addig nem történik semmi, akkor szállj ki a dologból és ne kínozd tovább magad.

Maradj józan

Végül pedig fontos, hogy akármennyire is szerelmes leszel időközben, mindig maradj racionális és józan.

Maradj erős, önálló, de közben mégis odaadó. Készülj fel, hogy nagyon nehéz lesz és sokszor fog fájni.

Számtalanszor leszel magányos és „második”.

Ezért csak akkor vágj bele, ha tényleg biztos vagy abban, hogy titeket egymásnak szánt a sors, és ettől semmi sem tántoríthat el titeket.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást