11 faktornak kell teljesülnie ahhoz, hogy szerelembe ess valakivel

11 faktornak kell teljesülnie ahhoz, hogy szerelembe ess valakivel

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 11 faktornak kell teljesülnie ahhoz, hogy szerelembe ess valakivel

Ayala Malach Pines klinikai szakpszichológus foglalkozott részletesen a témával, és több könyvet, kutatást is készített ezzel kapcsolatban, számos önként jelentkező segítségével. Hosszú évek eredményei alapján pedig arra jutott, hogy nem elég a vonzalom ahhoz, hogy két ember szerelmes legyen, és a kapcsolatuk hosszú távon működőképes maradjon. Ahhoz, hogy ez kiállja az idő próbáját, összesen 11 faktornak kell jelen lennie. Lássuk, vajon te és a párod mennyiben ismertek magatokra.

1. Az első, és egyben legfontosabb dolog, hogy hasonló háttérrel, hozzáállással és személyiségvonásokkal rendelkezzetek.

Mert bár sokan hangoztatják, hogy az ellentétek vonzzák egymást, ezek a románcok általában csak rövid életűek, és sok esetben a két ember életvitele teljesen összeegyeztethetetlenné válik. Ha hasonlóan vélekedtek az élet nagy dolgairól, és ugyanolyan vérmérsékletűek vagytok, máris lehúzhattok egyet a listáról!

2. Az is rengeteget számít, hogy földrajzi szempontból mi jellemző rátok.

A távkapcsolatok sajnos csak nagyon ritkán tudnak működőképesek maradni, ezért rengeteget számít, hogy fizikailag is közel legyetek egymáshoz, és sokat tudjatok találkozni. A személyes találkozások varázsa rengeteget számít!

dedivan1923/depositphotos.com

3. A harmadik pontban a külső tulajdonságok szerepelnek.

Ha megvan a földrajzi közelség és a hasonló személyiség, akkor fontossá válik az is, mi jellemzi a másik megjelenését. Mindenkinek van egy bizonyos zsánere, de ettől eltekintve is akadnak olyan külső vonások, amik fontosak számunkra. Ha ez megvan, mehetünk is a 4. ponthoz.

4. Bár ez erősen magától értetődőnek tűnik, de a pszichológus szerint akkor is ott a helye a felsorolásban a viszonzásnak

Szerinte ugyanis elengedhetetlen, hogy az érzések viszonozva legyenek (ami igaz, de attól még tényleg egyértelmű), máskülönben a kapcsolat csak ideig-óráig tarthat, és egyoldalúvá válik. 

5. A másik fél vágyait, szükségleteit nagyon fontos kielégíteni.

Ha egyikőtök azt érzi, hogy nem teljesülnek a kérései, és nem kapja meg a párjától azt, amire szüksége van (mindegy, hogy ez érzelmi vagy szexuális téren történik), akkor a kapcsolat könnyedén vakvágányra terelődhet.

6. A fizikai és érzelmi vonzalom rendkívül fontos szerepet tölt be.

Szükség van az együttlétekre, az érintésekre és az őszinte beszélgetésekre ahhoz, hogy az intimitás megteremtődjön, kötődni kezdjetek egymáshoz, és életben tartsátok a szerelmet.

7. A barátok és családtagok véleménye rengeteget számít abban, hogy egy románcnak van-e jövője.

Valószínűleg te is mindig meghallgatod egy kapcsolat kezdetén, hogyan vélekednek a többiek az új párodról, és ez döntő fontosságú hosszú távon is. Ha ugyanis a legjobb barátnőd és a pasid nem jönnek ki egymással, előbb-utóbb választás elé kényszerülhetsz.

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást