Szerelem / Párkapcsolat

Pszichológusok szerint 11 faktornak kell teljesülnie ahhoz, hogy szerelembe ess valakivel

Ayala Malach Pines klinikai szakpszichológus foglalkozott részletesen a témával, és több könyvet, kutatást is készített ezzel kapcsolatban, számos önként jelentkező segítségével. Hosszú évek eredményei alapján pedig arra jutott, hogy nem elég a vonzalom ahhoz, hogy két ember szerelmes legyen, és a kapcsolatuk hosszú távon működőképes maradjon. Ahhoz, hogy ez kiállja az idő próbáját, összesen 11 faktornak kell jelen lennie. Lássuk, vajon te és a párod mennyiben ismertek magatokra.

1. Az első, és egyben legfontosabb dolog, hogy hasonló háttérrel, hozzáállással és személyiségvonásokkal rendelkezzetek.

Mert bár sokan hangoztatják, hogy az ellentétek vonzzák egymást, ezek a románcok általában csak rövid életűek, és sok esetben a két ember életvitele teljesen összeegyeztethetetlenné válik. Ha hasonlóan vélekedtek az élet nagy dolgairól, és ugyanolyan vérmérsékletűek vagytok, máris lehúzhattok egyet a listáról!

2. Az is rengeteget számít, hogy földrajzi szempontból mi jellemző rátok.

A távkapcsolatok sajnos csak nagyon ritkán tudnak működőképesek maradni, ezért rengeteget számít, hogy fizikailag is közel legyetek egymáshoz, és sokat tudjatok találkozni. A személyes találkozások varázsa rengeteget számít!

dedivan1923/depositphotos.com

3. A harmadik pontban a külső tulajdonságok szerepelnek.

Ha megvan a földrajzi közelség és a hasonló személyiség, akkor fontossá válik az is, mi jellemzi a másik megjelenését. Mindenkinek van egy bizonyos zsánere, de ettől eltekintve is akadnak olyan külső vonások, amik fontosak számunkra. Ha ez megvan, mehetünk is a 4. ponthoz.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW