4 testi jele van, hogy tetszel neki. Egyszerűen kiszúrhatod a randin

4 testi jele van, hogy tetszel neki. Egyszerűen kiszúrhatod a randin

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 4 testi jele van, hogy tetszel neki. Egyszerűen kiszúrhatod a randin

1. Kipirosodik az arca

Amikor valakit vonzónak találunk, az elindít bennünk egy olyan folyamatot, amelynek eredményeképp vér tódul az arcunkba – hacsak nem valami fülledt, meleg helyen randiztok, és a partnered arca kivörösödik, minden bizonnyal tetszel neki!

Ez a testi reakció egyébként a tudomány szerint evolúciós eredetű, szervezetünk így próbálja jelezni a másik nemnek a vonzalmunkat. A nők által használt pirosítónak is eredetileg az volt a célja, hogy a hölgyek így keltsék fel a férfiak érdeklődését. Az arc mellett még az ajkak és a szemek is árulkodhatnak – minél pirosabbak az ajkak, és minél fehérebbek a szemek, annál izgatottabb valaki a társaságunkban.

2. Nincs előtte „pajzs”

A nonverbális kommunikációnak része az is, hogy az illető hogyan „használja” a környezetét, amikor beszélget valakivel – az érzelmei ugyanis természetesen befolyásolják a viselkedését is. Ha nem sikerül kapcsolódnia a másik féllel, vagy valamiért kényelmetlenül érzi magát a szituációban, általában egy „pajzsot” emel maga elé akár úgy, hogy keresztbe rakja a karjait a mellkasa előtt, akár a kabátját szorongatja az ölében.

Ha azonban vonzódik a másik iránt, mindent megtesz (tudattalanul is), hogy ledöntse a láthatatlan falakat, és közelebb kerüljön a partneréhez.

Ilyenkor még az asztalon lévő poharakat is félretolja az útból, vagy ha álltok például egy koncerten, annyira közel férkőzik hozzád, hogy szinte összeér a vállatok.

3. Felgyorsul a szívverése

Az köztudott, hogy ha valaki tetszik nekünk, a közelében szaporábban kezd verni a szívünk – de ami még érdekesebb, hogy ez fordítva is működik! Egy kutatás során a résztvevők pulzusát különböző módszerekkel megemelték, majd egy idegen mellé állították őket – így pedig vonzóbbnak találták a másikat, szemben a kontrollcsoport tagjaival, akiknél nem játszottak a pulzus emelésével. Érdekes tehát, hogy ha gyorsabb a szívverésünk, automatikusan jobban vonzódunk a másikhoz.

Persze, egy randira azért ne pulzusmérővel a táskádban indulj el, ám olyan jelekből leszűrheted a másik vonzalmát, hogy például szaporábban veszi-e a levegőt, forró-e a tenyere, vagy a nyakán jobban kidudorodik-e az ütőér.

4. A lábfejek helyzete

A kezekhez képest a lábfejeket sokkal kevésbé irányítjuk tudatosan, ezért nagyon árulkodóak lehetnek egy randin. Lopva figyeld meg, hogy merre állnak partnered lábfejei – ha feléd mutatnak, az nagyon jó jel, ha azonban kifelé kacsáznak, vagy épp mindkettő oldalra mutat, az az érdeklődés hiányát is jelentheti. Persze ebből még ne vonj le messzemenő következtetéseket, ám a fenti jelekkel együtt már egész jó kis képet kaphatsz arról, vajon a pasi tényleg vonzódik-e irántad!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást