Hagyd a távkapcsolatot és költözz utána? Kérdések, amiket fel kell tenned magadnak, mielőtt csomagolnál

Hagyd a távkapcsolatot és költözz utána? Kérdések, amiket fel kell tenned magadnak, mielőtt csomagolnál

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Hagyd a távkapcsolatot és költözz utána? Kérdések, amiket fel kell tenned magadnak, mielőtt csomagolnál

Aki élt már távkapcsolatban az tudja, hogy ez nem egyszerű vállalkozás. Egyrészt ott van köztetek az az erős kötelék, ami miatt még működik a kapcsolatotok, viszont nagyon nehéz megélni a mindennapokat a másik nélkül. És a helyzet az, hogy még csak hibáztatni sem lehet azt a felet, akinek ennél többre van szüksége. Így gyakran egész életüket hátrahagyva vállalják a kockázatát annak, hogy szerelmük után induljanak. Ha te is éppen egy hasonló döntéshozatal előtt állsz, akkor ezeket a kérdéseket mindenképpen fel kell tenned magadnak.

Mi köt ide?

Először is tisztában kell lenned azokkal a tényezőkkel, amik ide kötnek.

Ez lehet család, barátok, munka, a lényeg, hogy mindent gyűjts össze és vizualizáld magadban, hogy milyen lenne ezek nélkül élned.

Ha azt mondod, hogy a munkád nélkül még képes lennél egy kiegyensúlyozott, boldog életet élni, akkor arról már tudod, hogy nem egy gátló tényező, viszont, ha képtelen lennél úgy eltölteni egy hetet, hogy ne lásd a családodat, vagy a barátaidat, akkor érdemes elgondolkoznod a költözésen.

 

Mióta vagyunk együtt?

Nyilván nagyon nehéz elengednünk a párunkat, ha még friss a kapcsolatunk, hiszen ilyenkor folyton vele szeretnénk lenni, de egy-két hónap után hidd el, hogy nem tanácsos mindent magad mögött hagynod és követned a szerelmedet.

Ha tényleg egy komoly kapcsolat elé néztek, akkor biztos, hogy kölcsönösen vártok a másikra, viszont, ha a párod válaszút elé állít, akkor ott már elgondolkozhatsz azon, hogy vajon mennyire önző a viselkedése.

 

Mik a céljaim?

Most hagyjuk a párod okait és motivációit, ugyanis most egyedül csak az számít, hogy te mit szeretnél az élettől.

Értjük ezt arra, hogy vannak e karrierterveid, esetleg magánjellegű terveid, melyek mindenképpen az otthonodhoz köthetők.

Vagy úgy gondolod, hogy munkát bárhol találhatsz és csakis az a legfontosabb, hogy azzal legyél, akit szeretsz.

Egyik út se jó, vagy rossz, mivel mindenkinek más és más motivációi vannak az életében. A lényeg, hogy te megtaláld a sajátodét.

Mennyire szeretem a páromat?

Lehet, hogy ez egy egyértelmű kérdés a számodra, de akkor is fel kell tenned magadnak. Fontos tudnod, hogy hol tart a kapcsolatotok és, hogy milyen irányba halad.

Sokkal könnyebb meghoznod egy ilyen jelentős döntést, ha tudod, hogy együtt akarjátok leélni az életeteket és együtt szeretnétek családot alapítani.

Mert lehet, hogy jelenleg nem látsz ki a rózsaszín ködtől, de fontos, hogy legyen egy közös jövőképetek, hiszen nem kis döntés előtt állsz.

Miért költözöm ki?

Megint csak egy nem elhanyagolható kérdés.

Azért költözöl ki, hogy a párod kedvében járj és, mert tudod, hogy ő soha nem hozna érted ekkora áldozatot, vagy azért, mert te is el tudnád magad képzelni az adott országban és tudod, hogy ott sokkal jobb élet várna rátok.

Nem mindegy, szóval talán ez a legfontosabb kérdés, amivel majd szembe kell nézned.

Mi történne, ha nemet mondanék?

Mire eljutsz eddig a kérdésig, talán már egész másképp látod a helyzetedet és nem is vagy annyira biztos benne, hogy mindent hátrahagyva, a párod után kellene költöznöd.

És ekkor fel kell tenned magadnak ezt a kérdést, ugyanis nem mindegy, hogy ultimátumot, vagy lehetőséget kaptál a kiköltözésedet illetően.

Ha tényleg szeret a párod, akkor teljes mértékig megért és elfogadja a döntésedet, viszont, ha ennek hallatán búcsút int neked, akkor hidd el, jobb, hogy így alakult.

+ 1 jó tanács tőlünk, neked

Ne feledd, hogy ez egyedül a te döntésed.

Kikérheted a szüleid, barátaid véleményét, de a végső döntést neked kell meghoznod. Ne mutogass másra, hogy miatta döntöttél úgy, ahogy, mivel egyedül te tudod igazán, hogy mit érzel és, hogy mi lenne számodra a legjobb jövő.

Ha minden döntést úgy tudunk meghozni, hogy előre vállaljuk a lehetséges következményeket is, határozottan, megbánás nélkül, boldogan tudunk majd élni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást