5 pozitív olvasmány, ami feldobja a morálodat a pandémia idején

5 pozitív olvasmány, ami feldobja a morálodat a pandémia idején

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 pozitív olvasmány, ami feldobja a morálodat a pandémia idején

Edith Eva Eger: A döntés

Talán már unalmasnak tűnhet, hogy ez a könyv minden hasonló listán szerepel és rendkívül nagy a felhajtás körülötte. Egészen biztos vagyok benne, hogy csak azok gondolják így, akik még nem olvasták a magyar származású, jelenleg az Egyesült Államokban élő és praktizáló klinikai pszichológus írását.

Akinek már volt szerencsére elolvasni és megismerni Edith hihetetlen életét és felfogását, garantáltan nem felejti el ezt az olvasmányt. Az írónő a saját történetén és páciensei esetein keresztül érteti meg velünk, hogy mi minden múlik a hozzáálláson. A leglehetetlenebb helyzetekből is van kiút, ha képesek vagyunk úgy dönteni, hogy változtatunk.

Ne higgyük, hogy könnyű olvasmányról van szó, hiszen Edith holokauszttúlélőként lett a poszttraumás stressz szakértője. Mégis úgy tesszük majd le a könyvet az utolsó oldal után, hogy új emberek lettünk. 

Benedek Ágota: Rumbarumbamm

Ha semmi másra nem vágysz, csak jókedvre és arra az érzésre, hogy nem vagy egyedül, akkor Benedek Ágota könyvével nem tévedhetsz nagyot. Ágota pont olyan, mint mi, tele kétségekkel, nyakatekert gondolatokkal és irracionális szorongásokkal, épp csak annyi a különbség közte és köztünk, hogy ő bizony kimondja.

A forgatókönyvíróként dolgozó szerző az első lezárások idején kezdett blogot vezetni, ami aztán pillanatok alatt olyan sikeres lett, hogy nemcsak elképesztő mennyiségű olvasója lett, de hamarosan nyomdába került a könyv és már a filmes jogokra is lecsaptak. Ha szeretnél egy jót nevetni és bírod, ha valaki őszintén kimondja minden gondolatát, nagy rajongója leszel Ágotának. 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást