Pomponos díszek karácsonyra – 10 cuki ötlet

Pomponos díszek karácsonyra – 10 cuki ötlet

Címlap / Otthon / Pomponos díszek karácsonyra – 10 cuki ötlet

Így készíts villámgyorsan mini pomponokat

A pompon gyártás nem túl bonyolult feladat, azonban az apróbb darabokat nem olyan könnyű elkészíteni, főleg nem akkor, ha hagyományos sablon segítségével dolgozol. Ezt a problémát szerencsére gyorsan kivédheted egy egyszerű praktikával: a képen látható módon tekerd fel a villára a fonalat úgy, hogy alul hagysz egy kis helyet. Középen, alul és felül kösd át a fonalat, ez lesz a pompon közepe. Végül óvatosan, ollóval fejtsd le kétoldalt a fonalat a villáról, igazítsd el a szálakat, és már el is készült az első pomponod!

 

Pompon girlandok

A kisebb-nagyobb pomponok egyaránt alkalmasak arra, hogy csodaszép girlandokat készíts belőlük.

A girlandokat aztán bármilyen dekoráció során felhasználhatod: elkészült kompozíciókat dobhatsz fel velük, ajtóra, falra, polcokra akaszthatod őket, és persze a karácsonyfán is tökéletesen mutatnak. A pomponok felfűzése során nincs túl nehéz dolgod, elég, ha egy tű segítségével átvezeted a fonalat, vagy a cérnát a belsejükön, de természetesen ragasztópisztolyt is használhatsz a célra. 

 

 

Pompon koszorúk

A pomponoknak köszönhetően igazán változatossá teheted a koszorúidat, karácsonyi asztaldíszeidet. Nem mindennapi látványt jelent, amikor ezekből a különleges és pihe-puha gömbökből készülnek ezek a tipikus karácsonyi díszek. A pomponokból készült koszorúkhoz ráadásul nincs is szükséged koszorúalapra: mivel ezek a gömbök eleve térbeliek, elegendő, ha kartonból vágsz ki nekik egy alapot és erre ragasztod rá a fonalgombolyagokat. 

 

 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást