7 pofonegyszerű lépés a puha, fénylő és egészséges hajért!

7 pofonegyszerű lépés a puha, fénylő és egészséges hajért!

Címlap / Stílus / Haj / 7 pofonegyszerű lépés a puha, fénylő és egészséges hajért!

A puha, fénylő egészséges haj a legvonzóbb női kiegészítők egyike. Ám minden egyes szál kényes jószág, amelynek ápolásra van szüksége, s ha ez elmarad, akár azonnal jelentkezhet valamilyen probléma. Mit tehetsz érte, hogy mindennap tökéletes „koronád” legyen?

Válaszd a megfelelő fazont!

Csak mert egy frizura jól áll Jennifer Anistonnak vagy bármely más hírességnek, nem kell a bulvárlapból kitépett fotóval rohannod a fodrászhoz. Egyáltalán nem biztos ugyanis, hogy a te hajszínedhez, -szerkezetedhez, bőrszínedhez és arcformádhoz ugyanúgy passzol.
Inspirálódni viszont sosem tilos, de mindig vedd figyelembe a saját adottságaidat is! A szüntelenül más formába kényszerített fürtök ugyanis kevésbé egészségesek.

Ápold mélyrehatóan!

Ha száraz a hajad, nem elég a mosás utáni balzsam – hetente legalább egyszer mélyhidratálásra van szükség, ami többnyire pakolás formájú termék használatát jelenti.
A hatáshoz készítménytől függően 15 perc, vagy akár 8 óra is kellhet. A nedvességpótlás különösen fontos, mert a hatóanyagok a szálakba épülve csökkentik a sérülékenységet.

Megoldás a konyhából

A konyhád és a hűtőd nemcsak a hasad táplálja, de akár a hajad számára hasznos összetevőket is találsz benne.
A fehérjékben, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozás eleve jót tesz a tincseknek, de a tojássárgája, az olívaolaj és az avokádó külsőleg, pakolásként is kiváló.

Kevesebb hőt!

A hő segítségével formázó eszközök, úgymint a hajszárító, a hajvasaló és a –sütővas károsítják a fürtöket.
Mindenképpen használj hővédő permetet alkalmazásuk előtt, és csak akkor fordulj hozzájuk, ha feltétlenül szükséges!
Próbáld ki, milyen frizurád lesz, ha legalább félig hagyod szobahőmérsékleten száradni. Eláruljuk: egészségesebb.

Természetes kefe

A természetes anyagból készült hajkefe jobb a szintetikusnál, mert hatékonyabban távolítja el a szennyeződéseket – méghozzá anélkül, hogy károsítaná a szálakat, ráadásul segít fokozni a hajhagymák vérkeringését.
Amennyiben dús, nehezen kezelhető frizurád van, különösen fontos, hogy milyen kefét választasz!

Szabad a szérum!

A hajfényszérum nem tartozik a tiltólistás kencék közé, hiszen amellett, hogy szebbé varázsolja a hajad, még nedvességgel is ellátja, ráadásul bónuszként ásványi olajokat tartalmazhat.
Ügyelj rá, hogy a hajad típusának megfelelő terméked vedd, hiszen más kell például a göndör vagy a lelapuló tincsekre.

Mosd ritkábban!

Hajmosási szokásainkat elsősorban otthonról hozott minták alakítják: van, akit arra tanítottak a szülei, hogy kéthetente ideális a dolog, míg másoknak akár naponta kétszer is természetesnek számít. Próbálj meg elszakadni a szokásoktól, és figyeld a hajad igényeit! Biztos, hogy napi mosásra nincs szükséged, a továbbiakat pedig a faggyútermelődésed erőssége határozza meg.
Amennyiben egészséges tincsekre vágysz, elengedhetetlen a kéthavonkénti „egészségügyi” vágás, amely a töredezett hajvégek eltávolításával hozzájárul a gyors növekedéshez. Ehhez persze olyan fodrász kell, aki pontosan tudja az igényeidet, és nem rövidít meg centikkel, ha nem szükséges.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást