Piros ribiszke habcsók torta

Piros ribiszke habcsók torta

Címlap / Életmód / Receptek / Piros ribiszke habcsók torta

A ribiszke torták gyöngyszeme ez a tojáshabos változat. Egyszerű piskótaszerű tészta az alapja, a tölteléket pedig igazán könnyűvé teszi a roppanós tetejű tojásfehérje hab.

A tésztához:

– 4 tojássárgája
– 5 ek. vaj
– 170 g porcukor
– 1 kiskanál vaníliarúd kikapart belseje
– 12 ml tej
– 115 g finomliszt
– 50 g kukoricaliszt
– 1 kiskanál sütőpor

A töltelékhez:

– 25 dkg friss vagy fagyasztott piros ribiszke
– 3 evőkanál kukoricakeményítő
– 225 g porcukor
– 6 tojásfehérje

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Kenjünk ki egy 20-25 cm átmérőjű tortaformát, vagye gy hasonló nagyságú négyzet tepsit.

2. Egy tálba tegyük bele a lisztet, kukoricalisztet és sütőport. Egy másik nagyobb tálban keverjük össze a vajat a porcukorral, adjuk hozzá a tojássárgáját és kavarjuk, míg világosabb nem lesz. Keverjük hozzá a vaníliát. Fokozatosan adjuk hozzá a száraz összetevőket.

3. Öntsük a tésztát egy tortaformába. Verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval, jó keményre. Közben adjunk hozzá 3 ek. porcukrot, így édes lesz a hab.

4. Egy közepes méretű tálban keverjük össze óvatosan a ribizlit (ne törjön össze), a porcukrot és a kukoricakeményítőt.

5. Óvatosan öntsük a ribizlis keveréket a tésztára, majd öntsük rá a habot is (egy kanállal oszlassuk el a tetején egyenletesen).

6. Süssük 35-40 percig, amíg a hab aranybarna nem lesz és a piskóta átsült. Hagyjuk hűlni, amikor langyos felvágjuk és fogyasztjuk!

VIDEO Így tedd fel helyesen a kontúrt, bronzosítót és pirosítót

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!