5 perces üde smink sietős reggelekre

5 perces üde smink sietős reggelekre

Címlap / Stílus / Arc / 5 perces üde smink sietős reggelekre

Ha egy kelleténél többször lenyomott szundi gombnak köszönhetően késéssel indul a reggel, akkor bizonyára sokan soroljuk a sminkelést azok közé a tevékenységek közé, amiken ilyenkor inkább időt spórolunk. A spórolásnak azonban nem kell maga után vonnia az „olyan furcsa vagy ma, beteg vagy?” kérdéseket az irodában, mert már néhány perc alatt is egy teljes szépítő sminket készíthetünk magunknak. A cikkből kiderül, hogyan!

Szemöldök

Arctisztítás után, ha szükséges, finoman rajzoljuk be a szemöldökünket, ami az egész arcunknak megadja a keretet (és fiatalít is!).

Szemhéjfestés

Ez a smink azon kivételes esetek egyike, amikor még a szemhéjalapozó felvitelére szánt időt is megspórolhatjuk. Számos olyan krémes szemhéjfesték közül válogathatunk, amik a felvitel után megszáradnak, és egész nap a helyükön maradnak még egy olajosabb szemhéjon is.
Találunk ilyet a Catrice, a MAC, az Estee Lauder, a Maybelline és szinte bármelyik márka polcain. Én a Maybelline Color Tattoo On and on Bronze árnyalatát használtam, ami egy szépen fénylő, finom bézses árnyalat. Felvihetjük az ujjunkkal vagy egy tömör ecsettel is, ügyelve a szélek eldolgozására.

Árnyékolás

Egy matt barnás vagy szürkés szemhéjpúderrel menjünk végig az előző szemfesték szélein, tökéletesítve az eldolgozást, és kissé füstös hatást kölcsönözve a sminknek.
Ez már tulajdonképpen egy opcionális lépés, enélkül is szépen mutat a szemfestés, de ha van még rá fél percünk, érdemes ezt rászánni. A pilláinkat fessük ki fekete vagy sötétbarna szempillaspirállal.

Üde tekintet

Azzal, hogy az alsó vízvonalon végigmegyünk egy bőrtónusú szemceruzával, egy pillanat alatt felfrissítjük a tekintetünket.
Ha keveset aludtál, de nem szeretnéd, hogy ez látszódjon is rajtad, mindenképp vesd be ezt a trükköt!

Mivel párosítsam?

A friss és üde hatásra törekedve egy natúr barack vagy natúr rózsaszín pirosítót ajánlok, amit nyugodtan lehet egy élénkebb árnyalatú rúzzsal kombinálni.
Ha túl élénknek tűnik munkahelyi környezetbe a rúzs, amit úgy imádsz, akkor az ujjbegyeddel finom, ütögető mozdulatokkal vidd fel az ajkaidra. Így viszontláthatod magadon a színét, de az élénksége diszkrét határokon belül marad.

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!