Stílus / Test

Pedikűröshöz készülsz? Néhány infó, amit szeretne, hogy már tudj

Maga a mennyország, amikor végre eljutsz a pedikűrösödhöz, igaz? De mi is az, amit nem mondanak el neked, pedig jó lenne, ha te is tudnád? Egy pedikűröst, Annát kérdeztünk meg arról, mi az, amit feltétlenül tudniuk kellene a vendégeknek.

Lazíts!

„Akkor tudunk a legjobban dolgozni, ha elengeded magad, nem szabadkozol, hogy mennyire lenőtt a lakk, vagy botrányosan néz ki a sarkad.

Ne sajnálkozz, hogy mennyi dolgunk lesz vele, mert ez néha azt is sugallja, hogy lenézed a munkánkat, sajnálsz minket miatta.

Nekünk ez a foglalkozásunk, szeretjük csinálni, és hidd el, láttunk a tiédnél sokkal rosszabb állapotú lábfejet is már!”

Ne késs!

„Nem csak velünk szúrsz ki azzal, hogy elkésel, de magaddal is és az utánad következőkkel is.

Persze előfordul, hogy tényleg közbejön valami, de 5 perc csúszás is azt jelentheti, hogy kevesebb idő jut a lábadra, nem tudjuk olyan szépen és alaposan megcsinálni, ahogy szeretnénk, ahogy szeretnéd.

Éles, hegyes eszközökkel kapkodni nem lehet, tehát pont a kellemes masszázst kell kihagyni, és a lakkodnak is kell idő, hogy száradjon…”

Olvastad már?  5 szépségtipp, amit az egyik leggyönyörűbb hírességtől, Jennifer Anistontól leshetsz el

Papucs, szandál

„Ne hozz magaddal körömcipőt, trendi nyári csizmát vagy balerinát, ha lakkoztatni szeretnél.

Hiába szárad meg a lakk felülete, alatta még nem szilárdultak meg a rétegek, ehhez kb. 24 óra kell, úgyhogy ha tökéletes és tartós eredményt szeretnél, akkor mindenképp nyitott orrú lábbelit hozz, flipflopot, szandált, akármit.”

Minél halkabban

„Nincs annál bosszantóbb, amikor valaki hangosan végigtelefonál egy egész kezelést.

Egyrészt zavarhatja a többi vendéget a zajjal, hiszen sokan itt relaxálnak, másrészt felénk is tiszteletlenség, mert kérdéseket is fel kell tennünk munka közben, például, hogy elég meleg-e a víz, milyen illóolajat kérsz bele, milyen hosszúra és formára készítsük el a körmödet stb.

Inkább üzenetben kommunikálj addig, vagy válaszd ki a körömlakkod árnyalatát, na és persze lazíts te is!

2 hét maximum

„Ha nem is tudod megengedni magadnak, hogy kéthetente elmenj a pedikűrösödhöz, mindenképp mosd le a lakkot két hét után!

A körmöd teljesen kiszárad a lakk alatt, hiszen annak olyan összetevői vannak, amelyek elvonják a vizet.

Ettől lehet az, hogy kis apró fehér pöttyök jelennek meg a körmödön, amit sehogyan sem lehet eltávolítani, csak lenöveszteni tudod.

Olvastad már?  5+1 pontos szépség bakancslista: legalább egyszer ki kell próbálnod!

Tehát ha csúnyának tartod a foltokat, akkor kifested, és nem tud regenerálódni a köröm, így ördögi körbe kerülsz.

Mosd le a lakkot, ápold, olajozd, krémezd a lábfejedet, a körömágyat is, hogy tápanyagokat juttass erre a területre, és utána bátran kifestheted újra!”

Komoly gondok

„Ha komoly probléma van a körmeiddel, akkor fordulj gyógypedikűröshöz, vagy eleve keress olyat, aki gyógypedikűrt és simát is csinál.

Ha fertőzött vagy durván benőtt körömmel mész, nem tud veled mit kezdeni egy pedikűrös, és mindkettőtöknek nagyon kellemetlen lesz a visszautasítás.

Ha hajlamos vagy arra, hogy benőjön a körmöd, sose vágd, reszeld túl rövidre, mindig érjen végig a lábujjadon a köröm és egyenesre formázd.

Ha bizonytalan vagy, hogyan kezeld, akkor irány a gyógypedikűrös, aki akár meg is mutatja, hogyan ápold, és elmondja, hogy orvoshoz kell-e fordulnod vele.

Ne felejtsd el, mi azért vagyunk, hogy te jól és szépnek érezd magad!”