Party outfit különböző alkatokra

Party outfit különböző alkatokra

Címlap / Stílus / Divat / Party outfit különböző alkatokra

A party szettünket érdemes összeállítanunk úgy, hogy az a hétköznapi viseletünkhöz képest egy emelkedettebb stílusú, picit akár szexibb és nőiesebb viselet legyen. 

Mindenképpen figyeljünk az apróbb részletekre is, hogy milyen anyagú, fényű, textúrájú ruhát/ruhadarabokat válogatunk össze, illetve azt még milyen kiegészítőkkel dobjuk fel.

Ez az a viselet, amikor kicsit jobban kibontakozhatunk, és igazán megmutathatjuk nőies oldalunkat, amit nem árt végiggondolni, hogy pontosan hogyan is fogalmazunk meg. Ilyen outfit megálmodásakor kell a legkörültekintőbben eljárnunk, hogy tulajdonképpen mit is szeretnénk, és mit érdemes leginkább kiemelni magunkon, és mi az, amit érdemes egy picit lepleznünk.

Nem kell szerénykednünk ilyenkor a kiegészítőkkel, és előkerülhetnek a kedvenc boríték és klács táskáink is.

Alma alkatra

Az alma alkatú hölgyek esetében a központi kérdés a nőies idomok megfelelő módon történő hangsúlyozása, és a felsőtest szélességét ellensúlyozni megfelelő fazonokkal, a szoknyát, ruhát, vagy éppen a nadrágot illetően. 

Mindenképpen érdemes hangsúlyt fektetni a mellek kiemelésére, persze azért csak mértékkel, nagy túlzásokba sem érdemes esnünk. Az átlapolt, vagy a V-kivágású jelentik a legideálisabb dekoltázst kiemelő darabok, de szóba jöhet más alternatíva is, a lényeg, hogy kerüljük a túlzottan zárt nyakú megoldásokat. Jobb, hogy ha a felső részünk (vagy éppen a ruha maga) nem mintás, és kevésbé fényes, illetve nem túl vastag anyagból készült, mert az túlzottan szélesítene.

A szoknya, nadrág, vagy éppen a ruha szoknya részének pedig pont ellenkező módon a felső részhez képest jót tesznek a minták, színek, fények, és még akár a vastagabb anyagokat is bevethetjük. Fontos viszont megjegyezni, hogy mindenképpen jobb, ha a derekunkra helyezünk egy kis hangsúlyt, és bővebb fazonokkal kompenzáljuk a felső testünk szélességét. 

Ha pedig úgy döntünk, hogy nem a derekunkra helyezzük a hangsúlyt, hanem a dekoltázsunkra, akkor az empire fazonú felsők és ruhák is vagyon előnyösek lehetnek az alma alkatú hölgyek számára, főleg ha esetleg felszedtünk karácsonykor egy kisebb felesleget és az pont a hasunkon látszana.

Ha rétegekben is gondolkodunk egy karcsúsított, csinos blézer, vagy éppen egy vagány (nem zárt nyakú) bőrdzseki is vadítóan mutathat rajtunk.

Ékszerek közül a hangsúlyosabb darabok azok, amelyek igazán jól állnak az alma alkatú nőknek. 

Körte alkatra

Itt az alma alkattal ellentétben, a legtöbb esetben cselesen a felsőtestre érdemes vezetni a tekintetet, hogy ezzel a csípő szélességét kissé palástoljuk. Érdemes tehát bátran hozzányúlni a mintásabb, fényes, színes, dekoratív darabokhoz a felső rész kiválasztásakor. 

A nadrágokból, szoknyákból, vagy éppen a ruha fazonját pedig inkább a kevésbé szűk fazonok közül válasszuk. Nadrágokból a cső, vagy a kissé lefelé bővülő fazonok, szoknyákból és ruhákból pedig az egyenes, vagy az A-szabások jelentik a biztos megoldást. Ha esetleg a kedvenc nadrágunk pont egy szűkebb darab, akkor sem történik visszafordíthatatlan tragédia, hiszen ha egy oversize, vagy valamilyen lazább, bő fazonú felsővel társítjuk, ami ráadásul kicsit még hosszabb fazon is, akkor máris megmentettük a helyzetet.

Amit semmiképpen ne tegyünk, az a fényes és szűk szabású, túl vastag, esetleg nagy mintás szoknyák és nadrágok viselete.

Egy jól megválasztott, szép magassarkúval ideálisan nyújthatjuk alakunkat és lábunkat, ezzel hosszabbnak tűnhet a lábunk, és picit kompenzálhatunk a csípőszélességünkön. 

Homokóra alkat

Itt sokszor a nőiességünk legstílusosabb tálalása a cél. Láttassunk, magunkból annyit amennyit szeretnénk, ahol egy kis plusz lehet egyedül ott legyünk egy kicsit körültekintőbbek. 

A derék kiemelése nagyon szépen érzékelteti a nőies homokóra alakot. Sokszor elég egy öv, vagy egy szűk szabású ruha, esetleg felső rész is ehhez. Ha valakinek egy kicsi felesleg akadna a has környékén, akkor itt is bevált megoldásként bevethetjük a visszafogottan nőies, jó öreg empire fazont, de akár egy lazább felsőrésszel is megoldhatjuk a problémát. 

Ha viszont nincsenek különösebb pluszok, és elég magabiztosak vagyunk, akkor bátran bújjunk akár egy szexi szűk ruhába. Ha termetünk inkább alacsonyabb, akkor ruhákból és szoknyákból a térd fölé érő fazonokból érdemes mazsoláznunk, a maxi, vagy a térd alá érő fazonok kerülendőbbek.

Banán alkat

A banán alkatú hölgyek esetében, ahol a derék alapvetően kevésbé hangsúlyos és mellben, illetve csípőben sincsenek különösebben eleresztve nem árt bevetni némi praktikát a nőiességük kiemelése érdekében. 

Lehet játszani azzal, hogy ha alul bő, akkor felül szűk, illetve, hogy ha felül bő, akkor pedig alul szűk fazonok variálásának játékos megoldásaival. Ilyenkor vagy a csípőt, vagy a derekat hangsúlyozzuk leginkább, és kontrasztot állítunk a felső és az alsó test között, ezáltal kiemelve a törékeny és nőies alkatot. Ha a csípőnket, vagy derekunkat valamelyik megoldással kiemeltük, akkor ezt akár egy szép övvel is megkoronázhatjuk.

Fontos, hogy játszunk rá egy kicsit a nőiességünk kiemelésére, ezért bátran válogathatunk a színeinkhez is passzoló, de feltűnőbb, nőiesebb árnyalatok közül (piros, narancs, barack, pasztellszínek…). Ugyan ilyen eredményeket érhetünk el a nőies mintákkal is (virág minta, pöttyös), továbbá a magasabb fényű anyagokkal (selyem, flitter, bársony).

Ha formásak a lábaink, akkor bátran merjük is kiemelni egy megfelelő hosszúságú ruhával, vagy szoknyával és máris tettünk a nőiességünk érdekében.  Sokszor egy ujjatlan, vagy aszimmetrikus ujjmegoldás is izgalmasan és nőies látványt eredményezhet.

Legyünk egy kicsit bátrak, és merjük bevetni a jó kis praktikákat!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást