Párkapcsolati kvíz: te mit válaszolnál ebben a helyzetben?

Párkapcsolati kvíz: te mit válaszolnál ebben a helyzetben?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Párkapcsolati kvíz: te mit válaszolnál ebben a helyzetben?

Képzeld el magad előtt, hogy a pároddal épp egy ismeretlen városban vagytok. Úgy döntötök, hogy beültök az autóba, és elindultok egy szimpatikus kávézóba, amit a neten néztetek ki magatoknak, de még korábban sosem jártatok arra.

Te vezetsz, ő navigál térkép alapján. Nem ismeritek a környéket, ez az első utatok itt, és bár mindvégig abba az irányba mész, amerre a párod mondja neked, végül mégis sikerül eltévednetek. Az alábbi három mondat közül szerinted melyik hangzana el tőled ebben a szituációban?

  • A.: „Remek! Te navigáltál, igazán tudhattad volna, hogy merre kéne menni!”
  • B.: „Ne foglalkozz vele, legalább közben jól éreztük magunkat, és a várost is megnéztük.”
  • C.: „Lehet, hogy én nem figyeltem eléggé, és nem ott fordultam le, ahol mondtad. Elkalandoztam párszor.”
Párkapcsolati szituációs teszt
SeanShot/istockphoto.com

Ha az „A”-t választottad

Úgy tűnik, a stresszesebb helyzetekben neked nem erősséged a nyugalom, és ha olyan szituációba kerülsz, ami épp nem a te terveid szerint alakul, az érzéseid irányítanak téged. Meglehet, hogy időnként nem ismered be, hogy te is hibáztál, és inkább egyszerűbb azt mondanod, hogy mosod kezeidet, elvégre a másik rontotta el.

Amikor vitatkozol a pároddal (vagy akár a családdal, barátokkal), könnyen lehet, hogy nem tudsz az eszedre hallgatni, és a heves érzelmeid veszik át feletted az irányítást, ezért ritkán tudsz hideg fejjel, tisztán gondolkodni. Ami a szíveden, az a szádon, igaz?

Érdemes mostantól arra figyelned, hogy elszámolj tízig, amikor érzed, hogy kezdesz mérges lenni, mert ezzel rengeteg felesleges vitától kímélheted meg magad. Könnyen lehet, hogy amúgy szenvedélyes a kapcsolatotok, de ha gyakran veszekedtek apróságokon, előbb-utóbb megmérgezheti a viszonyotokat.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást