A paraszt-wellness újra menő, de kell ez nekünk? Ilyen a nyaralás vidéken

A paraszt-wellness újra menő, de kell ez nekünk? Ilyen a nyaralás vidéken

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / A paraszt-wellness újra menő, de kell ez nekünk? Ilyen a nyaralás vidéken

Az első sokk

Mindenki úgy tervezi, hogy a nyaralás alkalmával majd jól kialussza magát, és a hasára fog sütni a nap reggel. Azt is tervezik – többnyire a nők – hogy uruk ébreszti őket, a reggeli kávéval. Áhhh… felejtsd el.  Ha vidékre mész nyaralni, a kakas fog ébreszteni, kávé nélkül. Hogy biztos legyen a dolgában, cifrázni is fogja. És, ha olyan szerencsés vagy, hogy a közelben ólak, istállók, más állatok is vannak, az összes rázendít.

Ha hétvégén kezded a nyaralást, esélytelen a füldugó beszerzése, viszont, ha szerencséd van, kapsz gumicukrot a boltban, ami fülbe dugva nem annyira hatásos, de legalább váltogathatod a vidám színeket a füledben.

Az orr újraértelmezése

A városi létben élő ember három üzemmódban használja az orrát. Egyik sem túl izgalmas. Az egyik a percing.

A másik üzemmód az allergia és nátha üzemmód, mely gyakorlatilag az egész évet fedi. A harmadik üzemmódnak a párválasztási szokásokban van szerepe, ugyanis pöccre pontosan meg tudja mondani a rutinos városi, hogy ki milyen parfümöt használ. Bezzeg vidéken… olyan sűrű szagok vannak, hogy könyökölni lehet rájuk. Főleg, ha van a közelben tehénistálló.

istockphoto

Ízek, imák

Aki vidéken van, az jó, ha felidézi gyermekkorában tanult imáit, legalábbis azokat, melyeket evés előtt és után szoktak mondani. Legalábbis, ha azt akarja, hogy a falu nénijei ne vegyék a szájukra. Új fogalom is keletkezett az idők folyamán. Ez a paraszt-wellness, mely nem csak az uborka szedés közben szerzett barnaságra utal, hanem az étkekre is. Egy ilyen nyaralás alkalmával egy izmod fog erősödni biztosan: a rágóizmod.

Vidéken még komolyan veszik az evést, de ami a legfurcsább, nem frusztrálja őket az étel, sőt lelki betegek sem lesznek attól, ha szalonnát, kolbászt esznek fehér kenyérrel.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást