Otthon / Utazás

Pancsolj szabadon! – 4 szuper szabadstrand az országban

Pancsolj szabadon! – 4 szuper szabadstrand az országban

Még javában tombol a nyár, és lassan visszatér a hőség is, így ismét célba vehetjük a hűs vízpartokat. Ha nem szeretnél a túlzsúfolt fürdőhelyekért fizetni, nézz körül a szabadstrandok között, hiszen az országban több helyen is találni igényes ingyenes partokat. Összeállításunkban ezek közül mutatunk be 5-öt.

Balatonlellei szabadstrand

A Balaton egyik leghosszabb ingyenes strandszakasza Balatonlellén található, összesen több mint 4 km hosszú part várja a fürdőzni vágyókat.

Ezek közül a nyugati szabadstrand a legnagyobb, amelynek part menti része sekély, a víz lassan mélyülő. A napozáshoz is tökéletes választás, mert a part melletti terület szépen parkosított, fűvel borított.

Rengeteg strandbüfét telepítettek a partra, és vízibicikli-, illetve szörfkölcsönző is működik. A gyerekekkel érkezők játszóteret, kalandparkot és óriáscsúszdát is használhatnak, az aktív pihenés híveként pedig strandröplabda-pályát és teniszpályát is igénybe vehetsz.

Balatonfenyvesi szabadstrand

A Balaton egyik legbiztonságosabb szabadstrandja Balatonfenyvesen található, ha még a szabad fürdőzéskor sem kockáztatnál. A város központi részén alakították ki a strandot, amelynek vize lassan mélyülő, a part mentén több helyen stégek is találhatóak.

A mosdók, öltözők, zuhanyzók használata ingyenes, és üzleteket, éttermeket is találsz a parton.

A strandfelügyelő mellett vízimentők és a Vöröskereszt munkatársai is dolgoznak, hogy minél gondtalanabb legyen az itt töltött pihenés.

Velence Korzó és Szabadstrand

A Velencei-tó délkeleti oldalán található az ország egyik legszebb szabadstrandja.

A strandot gyönyörű homokos parttal építették ki, melynek több pontjáról is meg lehet közelíteni a vizet. A tó a part mentén sekély, így a strand gyermekbarát, a kicsiket is bátran vihetik fürdőzni a szülők.

Ha nem vagy híve az egész napos henyélésnek, akkor jó hír a számodra, hogy a strand mellett egy egész sportközpont is található, így aktívan tölthetsz néhány órát. A szabadstrandhoz tartozik a Velence Korzó szolgáltatóház is, ahol üzleteket és éttermeket is találsz. Sőt, akár egy-egy érdekes kiállítást is elcsíphetsz itt!

Velencefürdői szabadstrand

A tó déli partján, Velencefürdőn is akad szabadstrand, méghozzá a Cserje utcánál. A vízmélység a déli part többi strandjához hasonló, átlagosan 1,2-1,8 méter.

A Velence Korzó és Szabadstranddal ellentétben ezen a strandon nincs kialakítva sekély vizes rész, így kevésbé család- és gyermekbarát, sokkal inkább ajánlott azoknak, akik úszni szeretnének.

A strandon éttermeket és vízibicikli-kölcsönzőt is találsz, úgyhogy minden biztosított a kellemes kikapcsolódáshoz.

Dunabogdányi szabadstrand

Ha fővárosiként hétvégi fürdőhelyre vágysz, de nem szívesen utaznál sokat érte, ideális választás lehet a számodra a dunabogdányi szabadstrand, amely 2009 óta várja a fürdőzőket a Dunakanyarban.

A víz áramlása ezen a környéken nyugodtabb, és a szabadstrandon homokos part található. Mosdók, öltözők is vannak, és a Duna vize nagyon tiszta ezen a területen, így a szabadstrand megközelíti a fizetős strandok minőségét.

Ahhoz, hogy itt csobbanhass, még autóba sem kell ülnöd, hiszen Budapestről egyenesen vezet le bicikliút a bogdányi strandhoz, ezért egy rövid kerékpártúrával is összekötheted a pancsolást.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást