5 hasznos trükk, ami segít, hogy a nyaralás tényleg pihentető is legyen

Szirák Viki
Írta: ,

Érezted már azt, hogy a nyaralás után nemhogy nem lettél kipihent, de még fáradtabb is vagy? Hogy a vakáció szuper volt, de mégsem tudtad igazán kiélvezni, mert folyton volt valami, ami idegesített, aggasztott, vagy szimplán csak stresszelt? Az alábbi tippeket megfogadva véget vethetsz ennek, és biztosra veheted, hogy így szuper lesz a nyári kiruccanás!

A nyaralást nagyon el tudja rontani az, ha nem fordítasz elég figyelmet a biztonságra.

Az első, és egyben legfontosabb dolog, hogy mindig legyen nálad lefénymásolva a személyi igazolványod vagy az útleveled.

Hiszen sosem tudhatod, mikor leszel tolvaj áldozata, aki ezáltal nem csak a pénzed, de a hazajutáshoz szükséges papírokat is elveszi tőled.

Szintén fontos, hogy kössetek biztosítást, mert egy gyomorrontás bármikor előfordulhat, súlyosabb esetben pedig orvosi segítségre lehet szükségetek.

Amennyiben Európán belül utaztok, úgy érdemes kiváltani az egészségbiztosítási kártyát, ami biztosítja, hogy ha rosszul vagy, igénybe veheted bármely tagállamban az egészségügyi szolgáltatásokat.

Ha repülővel mentek, és leadjátok a csomagokat is, biztosan ti sem akartok a landolás után sokáig várakozni rájuk.

Ehhez érdemes bevetned az alábbi trükköt!

A bőröndökre ragassz fel egy nagyobb cetlit, és írd rá, hogy törékeny holmikat tartalmaz.

Sőt, a legjobb, ha boltban veszed meg a feliratos címkét, hogy biztosan észrevegyék a reptéri dolgozók az üzenetet.

A pakolás során ezek lesznek azok, amiket a többi csomag tetejére helyeznek majd emiatt, amikor pedig lepakolnak, elsők között kerülnek le a gépről.

Így gyorsabban eljut hozzád a bőröndöd, és nem kell hosszú ideig várakozni a leszállás után, ráadásul biztosan nem éri sérülés.