Nyaralás sátorral – 5 tipp, hogy felhőtlen legyen

Szendrey Adrienn
Írta: ,
Nyaralás sátorral – 5 tipp, hogy felhőtlen legyen

A legtöbben maximum a fesztiválok idejére vesszük elő a sátrat, de sokan még ekkor is inkább más szálláslehetőség után néznek. Pedig kevés nyugtatóbb kikapcsolódás létezik, mint egy hétvége a természet lágy ölén. Cikkünkben adunk pár tippet, mire érdemes figyelned, hogy biztosan ne az idegeskedésről szóljon a sátras pihenés!

Válassz megfelelő kempinget! Kép forrása: tumblr, dailydoseofstuf

A hegyekben, erdőkben lévő romantikus vadkempingezés valójában igen keveseknek jön be. Az élvezhető sátrazáshoz alapvető az ideális kemping kiválasztása, melyhez segítségül hívhatsz néhány gyűjtőoldalt, ahol feltüntetik az egyes kempingek minősítését. Ezeket a szálláshelyeket is csillagokkal különböztetik meg egymástól, akárcsak a hoteleket.

Arra is figyelj, hogy olyan kempinget válassz, amelynek a közelében legalább egy kisbolt található, mert ha van is közös hűtő, oda csak véges számú étel fér be, és néhány dolgot mindenképpen frissen kell majd beszerezned.

Ne spórolj a sátoron! Kép forrása: wanderlog.org

Ha még a sátorvásárláson sem vagy túl, azt tanácsoljuk, hogy ne feltétlenül a legolcsóbbat válaszd. Senki sem szeretné, ha az első nagyobb szélben ráborulna az ideiglenes szállása, ezért figyelj oda, hogy megfelelő merevítésű sátrat válassz.

Legalább ennyire fontos, hogy a sátorponyva vízlepergető anyagból készüljön, esetleg dupla falú, vagy dupla aljú legyen a sátor, hogy a beázástól se kelljen tartani.

A felállításnál figyelj arra, hogy megfelelően cölöpözd ki a sátrat – hiába lehet néhány perc alatt összerakni a modern dómsátrakat, amelyek látszólag nagyon strapabíróak, az igazi tartását a cölöpökkel való kikötözése adja.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv