5 dolog, amit sose csinálj egy hotelszobában – Ha fontos az egészséged

Zabolai Margit
Írta: ,

Egy kellemes hotelszoba igazán pihentetővé teheti a nyaralást, de van néhány dolog, amire nem árt figyelni, ha nem akarsz néhány kevésbé kellemes emlékkel, esetleg egy fertőzéssel hazatérni a vakációdról.

Még a legelegánsabb szállodában is előfordulhat, hogy valaki nem figyelt, nem vett észre valamit, vagy éppen az előtted ott megszálló hozott magával bogarakat.

Egy utazási blog szerkesztője azt javasolja, hogy a kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében érkezéskor tedd a bőröndödet a fürdőkádba, majd alaposan forgasd át az ágyat – így, ha kellemetlen meglepetést találsz is, biztos lehetsz abban, hogy azt nem viszed a ruháiddal át a másik szobába, vagy még rosszabb esetben haza.

Sok hotel fáradozik azon, hogy a szobáit otthonosabbá tegye, ennek pedig egy egyszerű és látványos módja a díszpárnák használata.

Ám ezeket semmiképpen sem javasolt alvópárnaként használni, mivel a nem levehető huzat megtisztítása szinte lehetetlen, így biztos lehetsz benne, hogy más vendégek is pihentették már az arcukat a textílián, és szennyeződéseket is hagytak rajtuk.

Ha extra párnára lenne szükséged, jelezd a recepción, egészen biztos, hogy nem fog gondot okozni még egy tiszta huzatú, frissen mosott párna előkerítése.