10 betegség, amiket a sóbarlangok gyógyítanak

Fischer Anna
Írta: ,
10 betegség, amiket a sóbarlangok gyógyítanak
Egyre több helyen találkozhatunk sóbarlangokkal, sőt sokszor előfordul az is, hogy az orvos ajánlja, főleg kisgyermekek betegsége esetén. Lássuk, hogy milyen problémákra lehet hatékony, ha eltöltünk egy kis időt a sóbarlangokban.
A második világháború idején fedezték fel újra a sós levegő gyógyító hatását, amikor az emberek a bombázások elől sóbányákban berendezett óvóhelyekre menekültek.
 
Azóta a sóbarlangok újra elterjedőben vannak, és számtalan problémára kínálnak megoldást. Tegyünk egy próbát, jót fog tenni testünknek és lelkünknek egyaránt!
 
Természetes sóbarlangok nincsenek Magyarország területén, ellátogathatunk azonban Erdélybe a tordai vagy a parajdi sóbányába, de itthon is számos mesterséges sóbarlang közül válogathatunk.
Antibakteriális környezet
A sóbarlangban lévő levegő mentes mindenféle allergéntől, és kifejezetten alacsony a baktériumok és egyéb mikroorganizmusok koncentrációja is.
 
A sós levegő belélegzésével tiszta levegőt juttatunk a tüdőnkbe, és segíthetjük szervezetünk védekezését a különböző fertőzésekkel szemben.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján