6 pakolási hiba, amit utazás előtt te is elkövetsz

Stumpf Bea
Írta: ,

Ha nem vagy rutinos utazó, akkor, amikor pakolásra kerül a sor, akadályokba ütközhetsz. Ha többet járod az utat, akkor is lehet, hogy elkövetsz néhány olyan hibát, ami miatt mindig nagyobb a bőröndöd a kelleténél, kényelmetlen az utazás vagy éppen valami olyan hiányzik, ami fontos lenne. Lássuk, mikre kell odafigyelned a következő utazásnál.

A táskád mérete Kép forrása: brightontheday.com

Attól függően, hogy hova, mennyi időre és mivel utazol, fontos, hogy mindenek előtt jól határozd meg, hogy mekkora bőröndre lesz szükséged.

Elegendő egy kézitáska, kell egy húzós bőrönd vagy egy nagyobb feladott poggyászra is szükség lesz? Az út előtt érdemes egyeztetni az útitársaiddal, csekkolni a légitársaságok előírásait és ezután meghozni a helyes döntést.

Nincs rosszabb, mint a reptéren szembesülni azzal, hogy túl nagy vagy túl súlyos a poggyászod, és persze az sem árt, ha nem fizetsz extra költséget azért, mert feleslegesen inkább biztosra mentél a nagyobb bőrönddel.

Folyadékok Kép forrása: hejdoll.com

A piperecuccaid és a folyadékok mindig sarkallatos pontjai a csomagolásnak, ezen ugyanis sokszor el lehet bukni, főleg, ha repülővel utazol. Fontos, hogy ha kézipoggyásszal repülsz, akkor úgy csomagold be a folyadékokat, hogy zárható műanyag tasakban legyenek, és ne haladják meg a 10*100 ml-t.

Ha a kedvenc samponodat vagy parfümödet is szeretnéd elvinni az útra, érdemes kis flakonokba áttölteni vagy kisebb kiszereléseket vásárolni, hiszen az ellenőrzésnél biztosan ki kell majd dobnod, ami nem egyezik az előírásokkal.

Tipp: Akkor is érdemes külön zárható, kisebb kiszerelésekbe pakolni a neszeszered tartalmát, ha nem repülsz, mert így nem csak kisebb helyet foglalnak a táskádban, plusz a zárható tasakok a samponkatasztrófáktól is megmentenek majd.