Végre szabadnap! Így töltsd hasznosan a szabadságod!

Stumpf Bea
Írta: ,

Lehet, hogy nem is gondolnád, de megsokszorozhatod a szabadnapjaid hatását, ha előre megtervezed és hasznosan töltöd őket. Lehet, hogy csak egy napról van szó, amivel a hétvégéből hosszú hétvégét csinálhatsz, de az is lehet, hogy többre van szükséged. Lássuk hogyan töltsd ezeket az extra pihenőnapokat!

Szakadj ki Kép forrása: classmeetscouture.com

Lehet, hogy te is elkövetted már azt a hibát, hogy a szabadnapodon is muszáj volt egy kicsit dolgoznod, felvetted a telefont, válaszoltál egy emailre vagy annak ellenére, hogy nem kellett volna dolgoznod, mégis elintéztél egy-két halaszthatatlan ügyet.

Fontos tanulság, hogy minden feladat megvár és ha a szabadságod is azzal töltöd, hogy azon izgulsz, hogy nélküled is minden rendben van-e a cégben, akkor felesleges volt kivenned a napot.

Tipp: A szabadnap utáni első nap dolgozz egy kicsit előre, utána pedig menj be egy fél órával hamarabb, hogy mindent be tudj hozni, és törekedj arra, hogy a szabadnapodon félre tudd tenni a munkát!

Kapcsold ki Kép forrása: bloglovin.com

Ha egy napra mész szabadságra, akkor kifejezetten nehéz, ha pedig hosszabban pihensz, akkor az első napokban biztosan nem egyszerű, hogy átprogramozd magad a pihenésre.

Leegyszerűsíti a dolgot, ha akár egy kis időre vagy napszakokra kikapcsolod a telefonod, rá sem nézel az emailekre és a laptopodat sem viszed magaddal.

Szólj az irodában, hogy olyan helyen leszel, ahol nincs térerő, ahol nem tudnak hívni és ha fontos, akkor sms-ben elérnek, így ha vészhelyzet van, akkor megtalálnak.

Így egyrészt te sem fogod folyamatosan azon pörgetni az agyad, hogy mi lehet a munkával, másrészt a munkatársaid is elfogadják majd, hogy ha szabadságon vagy, akkor valóban pihenni szeretnél.