Végre szabadnap! Így töltsd hasznosan a szabadságod!

Írta: ,

Lehet, hogy nem is gondolnád, de megsokszorozhatod a szabadnapjaid hatását, ha előre megtervezed és hasznosan töltöd őket. Lehet, hogy csak egy napról van szó, amivel a hétvégéből hosszú hétvégét csinálhatsz, de az is lehet, hogy többre van szükséged. Lássuk hogyan töltsd ezeket az extra pihenőnapokat!

Szakadj ki Kép forrása: classmeetscouture.com

1/7 Szakadj ki

Lehet, hogy te is elkövetted már azt a hibát, hogy a szabadnapodon is muszáj volt egy kicsit dolgoznod, felvetted a telefont, válaszoltál egy emailre vagy annak ellenére, hogy nem kellett volna dolgoznod, mégis elintéztél egy-két halaszthatatlan ügyet.

Fontos tanulság, hogy minden feladat megvár és ha a szabadságod is azzal töltöd, hogy azon izgulsz, hogy nélküled is minden rendben van-e a cégben, akkor felesleges volt kivenned a napot.

Tipp: A szabadnap utáni első nap dolgozz egy kicsit előre, utána pedig menj be egy fél órával hamarabb, hogy mindent be tudj hozni, és törekedj arra, hogy a szabadnapodon félre tudd tenni a munkát!

Kapcsold ki Kép forrása: bloglovin.com

2/7 Kapcsold ki

Ha egy napra mész szabadságra, akkor kifejezetten nehéz, ha pedig hosszabban pihensz, akkor az első napokban biztosan nem egyszerű, hogy átprogramozd magad a pihenésre.

Leegyszerűsíti a dolgot, ha akár egy kis időre vagy napszakokra kikapcsolod a telefonod, rá sem nézel az emailekre és a laptopodat sem viszed magaddal.

Szólj az irodában, hogy olyan helyen leszel, ahol nincs térerő, ahol nem tudnak hívni és ha fontos, akkor sms-ben elérnek, így ha vészhelyzet van, akkor megtalálnak.

Így egyrészt te sem fogod folyamatosan azon pörgetni az agyad, hogy mi lehet a munkával, másrészt a munkatársaid is elfogadják majd, hogy ha szabadságon vagy, akkor valóban pihenni szeretnél.

3/7 Tervezz

Ahhoz, hogy igazán szuper legyen a szabadnapod, érdemes egy kicsit előre tervezni.

Ehhez az első lépések, hogy kitalálod, hogy melyik napon nem mész dolgozni, mik azok a fontosabb dolgok, amiket szeretnél megcsinálni ezen a napon, időben jelzed a munkahelyeden, hogy melyik nap ne számítsanak rád és természetesen a legfontosabb, hogy készülj rá lelkileg is.

Válaszd el a munkát és a szabadidőt, és ne hagyd, hogy nagyon keveredjen a kettő, majd ezt ne csak a szabadnapjaidon tartsd be, hanem a mindennapokban is figyelj rá!

Tiszta gondolatok Kép forrása: bloglovin.com

4/7 Tiszta gondolatok

Mindenki máshogy szereti tölteni a szabadságát, hiszen ha éppen arra van szükséged, hogy egy kicsit rendet tegyél magad körül, akkor lehet, hogy a lakásban teszel-veszel egész nap, ha alváshiányod van, akkor egész nap pizsiben nézel sorozatokat, ha pedig egy kis felfrissülésre van szükséged, akkor kimozdulsz egy kicsit.

Bármi is az, ami kimozgat téged a megszokott mókuskerékből, szánd rá a megfelelő időt úgy, hogy minden beleférjen a szabadnapba.

Ilyenkor az a legfontosabb, hogy feltöltődj, kicsit lelassulj és inspirálódj.

Értékes pillanatok Kép forrása: camillestyles.com

5/7 Értékes pillanatok

Munkanapokon, esténként és úgy általában a nagy rohanásban soha nincs annyi időnk a családra vagy a barátainkra, mint amennyit szeretnénk.

Amikor van egy kis szabadidőt vagy egy szabadnapod, akkor mindenképp iktass be olyan programot is a napodba, amikor azokkal lehetsz, akik igazán fontosak számodra.

Lehet ez egy fél óra a szüleiddel, a barátnőiddel, a kutyáddal – azaz bárkivel, akivel úgy érzed, hogy értékes lenne egy kis plusz időt együtt töltened.

Énidő Kép forrása: frame.bloglovin.com

6/7 Énidő

Az sem feltétlenül jó, ha teljesen betáblázod a szabadnapod, azaz reggel a barátnőddel találkozol, aztán mozogsz egy kicsit, utána a lakást teszed rendbe, majd átugrasz a szüleidhez és estére olyan vagy, mintha az egész napot végigdolgoztad volna.

Fontos, hogy ha úgy érzed, hogy sokmindent be kell hoznod, akkor inkább vegyél ki több napot, hogy magadra is maradjon elég időd.

Nem kell magyaráznunk, hogy mennyire sokat számít egy otthon semmittevéssel töltött nap, úgyhogy ha nem elég erre a hétvége, vagy épp extrán nehéz időszakon mész keresztül, akkor tervezz be plusz pihenőnapokat.

7/7 Lassú napok

Bármilyen szakmában is dolgozol, biztosan kötnek a határidők, rohannod kell és semmire nincs annyi időd, amennyit szeretnél. Egy szabadnap arra is szuper megoldás, hogy végre egy kicsit lelassulj.

Ha nincs sok-sok tennivaló a listádon, akkor megteheted azt, hogy mindennel annyit foglalkozol, amennyit csak jólesik.

Ez a nap ugyanis tökéletes arra, hogy akár egy fél órán keresztül készítsd a reggelid, amit egy óra alatt fogyasztasz el a kedvenc könyved társaságában, a helyett, hogy kocsiba ülnél, a szabadnapodon inkább válaszd a gyaloglást, szánj két órát az edzésre, majd a végén maradj egy kicsit a szaunában, este pedig meditálj egy fél órát és kerülj hamar ágyba!