5+1 ötletes tárolási tipp, hogy mindig rend legyen az otthonodban

5+1 ötletes tárolási tipp, hogy mindig rend legyen az otthonodban

Címlap / Otthon / Háztartás / 5+1 ötletes tárolási tipp, hogy mindig rend legyen az otthonodban

Sokszor hiába raksz rendet a lakásban, mégis úgy tűnhet, hogy rendetlenség van. Erről az a sok apróság tehet, ami ott van a polcokon, padlón, és együttesen azt éreztetik veled, hogy felfordulás van. A legjobb tárolási tippek épp ebben segítenek, hiszen elrejtik szem elől a felesleges holmikat, és rendérzettel töltik meg a helyiséget.

1. Fiókok és elválasztások

A legtöbb fiókban teljes felfordulás van, hiszen mindent csak beledobálunk, gondolván, hogy úgysem látjuk őket. Noha ez valóban így van, mégis nagy rendetlenséghez vezet ez a típusú hozzáállás.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Épp ezért lenne érdemes különféle fiókelválasztókat beszerezni, hogy képes legyél jobban rendszerezni a tárgyaidat. A sminkeknél például nagyon hatásos megoldás, hiszen így nem a fésülködő asztalon áll az összes termék, de a konyhában vagy éppen a nappaliban is szuper ötlet.

2. Rejtett fiókok

Nagyon sok helyet meg lehet spórolni azzal, ha a lakás minden részét megpróbálod hatékonyan kihasználni. Ilyen például az ágy alatti rész, vagy akár maga a lépcső!

Képek forrása: 1 / 2

Egy kis leleményességgel szuper tárolóhelyet lehet létrehozni ezekből a kihasználatlan részekből, például egy-egy tároló beszerelésével. Ide elteheted az éppen nem aktuális cipőket, takarókat, tiszta ágyneműket, hogy ne legyenek szem előtt, és portól mentes helyen legyenek tárolva.

3. Dobozok a szekrényen

Neked is rengeteg apró holmid van, amik most is ott díszelegnek a nappaliban a polcon? Épp ezek a tárgyak azok, amik a rendetlenség érzetét megteremtik. A számtalan toll, füzetek, újságok, esetleg kisebb dísztárgyak, amiket csak az emlékek miatt teszel ki, nem mutatnak túl jól egy egyébként letisztult helyiségben.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Épp ezt a problémát oldják meg a különféle díszes dobozok, amelyek az “ápol és eltakar” elvet merítik ki. Tegyél néhányat a polcra, pakold bele a felesleges tárgyakat, és máris szép rend lesz a szobában!

4. Trendi cipőtárolás

A cipők tárolását nem egyszerű megoldani, pláne, ha olyan sok lábbelid van, hogy egy egyszerű cipőtároló szekrénybe bele sem férnek.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ilyen esetekben lehet olyan ötletekkel előállni, amelyek nem is igazán az eltakarásra törekszenek. Például egy nagyon szép polc, amire egymás mellé kipakolhatod a színes cipőidet, teljesen feldobja a helyiséget, és még helyet is spórol neked!

5. Konyhai praktikák

A konyha az otthonod egyik legkoszosabb része, és nem is könnyű rendet tartani benne. Egy idő után egyre több eszközt vásárolsz, újabb étkészlettel gazdagodik a gyűjteményed, és ezeket egyre bonyolultabb szépen elpakolni. Egy megfelelő konyhabútor viszont segíthet.

Képek forrása: 1 / 2

Használd ki a konyhabútor sarokrészeit, amelyeket egyébként nem tudnál, hiszen ide is rengeteg holmit lehet tenni. A rendetlenségérzetet pedig csökkenti az, ha a kuka nem a szoba sarkában van, hanem például elrakod az egyik alsó szekrénybe.

+1. Sarokpolcok hatékonysága

Általában a szobák sarkai kihasználatlanok maradnak, maximum egy virág álldogál ott, pedig ennél több lehetőség is van bennük.

Képek forrása: 1 / 2

Egy kimondottan sarokra tervezett polc segíthet beépíteni ezt a területet is, ráadásul nagyon feldobja a szobát egy olyan berendezés, amit te magad terveztetsz meg. Cseppet sem hétköznapi, látványos, és egyúttal tárolásra is alkalmas. Könyveknek, dísztárgyaknak tökéletes választás.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást