Dekor / Otthon

Ötletes polcok, ha kevés a hely a lakásban

Ötletes polcok, ha kevés a hely a lakásban

A klasszikus háromszög alakú sarokpolcok kimondottan sok tárolófelületet nem adnak, de ide tehetsz néhány dekorholmit vagy virágot, hogy ezzel otthonosabbá tedd a szobát, és ne kelljen máshol értékes tárolóterületet feláldoznod. Ha ténylegesen helyet is szeretnél nyerni, akkor érdemes mindkét irányban túlnyúló polcokban gondolkodni: ezek helytakarékosak, és jól is mutatnak. Szintén jó ötlet lehet, ha nem csak a szoba belső sarkait figyeled tárolás potenciális tárolás szempontjából, de a folyosók, külső élek is felkerülnek a térképre. Egy ötletes és egyedi polccal nemcsak izgalmasabbá teszed a teret, de értékes helyet is nyerhetsz.

Sarokpolc

A klasszikus háromszög alakú sarokpolcok kimondottan sok tárolófelületet nem adnak, de ide tehetsz néhány dekorholmit vagy virágot, hogy ezzel otthonosabbá tedd a szobát, és ne kelljen máshol értékes tárolóterületet feláldoznod.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ha ténylegesen helyet is szeretnél nyerni, akkor érdemes mindkét irányban túlnyúló polcokban gondolkodni: ezek helytakarékosak, és jól is mutatnak. Szintén jó ötlet lehet, ha nem csak a szoba belső sarkait figyeled tárolás potenciális tárolás szempontjából, de a folyosók, külső élek is felkerülnek a térképre. Egy ötletes és egyedi polccal nemcsak izgalmasabbá teszed a teret, de értékes helyet is nyerhetsz.

Kreatívan a fürdőszobában

A legújabb lakberendezési trendek szerint a fürdőszobába is kerülhetnek nem kimondottan a fürdőbe szánt dekortárgyak és bútorok, és ez nem csak akkor igaz, ha divatosabbá szeretnéd tenni a teret. Egy fürdőben soha nem lehet elég a tárolófelület, de szerencsére néha egy egészen kis hely is sokat számít.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A samponok, tusfürdők, pipereholmik például egészen vékony kis polcon is elférnek, ezért kár lenne egy vastag polcot felszerelni, ami fölöslegesen venne el teret a kicsi fürdőből. Tökéletes megoldás lehet egy fűszertartó polc, ahogyan két, egymás felé fordított sarokpolcból is tökéletes tárolót nyerhetsz a csap alá. A nagyobb, és ritkábban használt dolgokat, amiket nem feltétlenül szeretnél szem előtt tudni – például a tartalék törülközők, WC-papír, tisztítószerek – érdemes valahová szemmagasság fölé elrejteni, például egy ajtó fölé felfúrt polcra.

Levegősen a hálóban

Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor egy aprócska hálószobában folyton belerúgsz a szekrény lábába, vagy amikor tároló híján az ágy mellett, a földön tartod a telefont, a vized, a könyvedet, a szemüveged, és csak idő kérdése, mikor lépsz rá valamelyikre.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Egy apró hálóban a megoldás kulcsát a lebegő polcok jelenthetik, amikből egy egészen aprót akkor is fel tudsz szerelni, ha az ágyad mellett kevés hely van, vagy ha szinte teljesen a falhoz van tolva a fekhelyed. Az ágyvéged által amúgy is elfoglalt helyet pedig nagy hiba lenne kihasználatlanul hagyni: szerelj ide magasabbra egy polcot, ahol az extra takarókat, textíliákat tarthatod.

Használd ki a teret!

Ha már feláldozol az apró helyiségből némi értékes területet arra, hogy egy polc foglalja el, akkor abból aztán hozd ki a maximumot, minden irányban! Az egymás fölé felfúrt polcokat összekötő rácsokra fellógathatsz üzeneteket, fontos dokumentumokat, jegyzeteket, az előszobában lévő polcokra pedig szinte kötelezőek a kis akasztók, amelyek az esernyőknek, táskáknak, pulcsiknak és kulcsoknak is fix helyet biztosítanak.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A fölfelé keskenyedő, létra hatású polc pedig egyszerre praktikus lerakóhelye az apró-cseprő tárgyaknak, míg az alsó részében a minden napos használatban lévő cipők találnak helyet maguknak. A lényeg, hogy gondold végig, hogy mekkora helyet hasít ki magának a polc a térből, és azt minden irányba, minél több felülettel használd ki, ne csak egyetlen polclappal.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást