Eljött a kellemes nyári étkezések ideje, amikor szeretteid körében fogyaszthatjátok el a frissítőket és az ínycsiklandó nyári gasztro-remekeket. Akár a teraszon, akár az ebédlőben terítesz, érdemes minél hangulatosabbá tenni a terítéket. Erre ad következő galériánk néhány ötletet!
Vidéki hangulat
Minden vendégednek készíts ki egy-egy személyes mini goblein hímzett textil-kártyát, amit kézműves szaküzletekben szerezhetsz be.
Ez nagyszerű helyettesítője a már megszokott üdvözlő kártyáknak. A hűsítőknek szánt termetes poharakba helyezz textil kendőt és az evőeszközöket.
Az asztalt díszítsd frissen szedett margarétával vagy egyéb mezei virággal. Egy igazán hangulatos, vidéki hangulatot adhatsz így az eseménynek.
Napernyős kedvesség
Olcsó és hihetetlenül frappáns nyári teríték-ötlet ez a lenzsinórral vagy egyéb természetes anyagú megkötővel összefogott napernyős evőeszközdísz.
A napernyőt és textil szalvétát érdemes ugyanolyan színűben beszerezni.
Jól mutat, ha az étkészlettel kontrasztos árnyalatban szerezzük be a napernyőt és a szalvétát (dekoratív a zöld-piros, kék-narancssárga, szürke-rózsaszín, zöld-fehér kombináció).
Ötletes ültetőkártyák
Ha vendégeidnek ültetőkártyákat szeretnél készíteni, érdemes ezeket egy-egy tányérjukba helyezett gyümölcsbe szúrni.
A kártyákat te magad is elkészítheted és kinyomtathatod karton papírra, majd nyárs pálcával szúrd fel a kártyát a gyümölcsre.
Ha tetszik, a nyárs végére zászlót, csillagot vagy egyéb díszt is készíthetsz színes papírból.
Üde színpárosítások
Sokszor elég két olyan színbe öltöztetni az ebédlőasztalt, amely kontrasztos és jól mutat egymás mellett. Ilyen a zöld és a lila, vagy a kék és a narancssárga párosítása.
Szerezz be két színben textil szalvétákat, valamint olyan központ virágdíszt helyezz az asztal közepére, amelyen megjelenik a két árnyalat.
Szezonális gyümölcsök
Az egyik legkézenfekvőbb asztaldíszt szezonális gyümölcsökből készíthetjük el. Választásunk most a cseresznyére esett, amelyből külön egy-egy kis tálkával kikészíthetünk minden meghívottunknak, majd a tányérjukba is helyezhetünk egy-egy „fülbevalót”.
Piros szalaggal összeköthetjük a textil szalvétát vagy az evőeszközöket is.
Üde zöldbe öltöztetve
A legüdítőbb látvány a friss zöld árnyalat, amit különféle módszerekkel csempészhetünk az asztalunkra.
Egy tál zöldalmával, limeal, olajbogyóval például pillanatok alatt feldobható az asztal. Ha ilyen színűek a tányérjaink vagy a textil szalvétáink, a hatás tovább fokozható.
Újabb zöld elegáns formában
Az előző rusztikus zöld asztalunk bár gyönyörű, mégsem elég elegáns az igazán nagy alkalmakra.
A titok, hogy egy lágy zöld anyagot helyezzünk az asztal közepére (például tüll anyag), amelyre jöhet a tál zöld gyümölcs, majd gyertyákkal és kövekkel díszítsük tovább az asztalt.
Vidám kávé- vagy teáskészlet
Milyen jóleső egy szép porcelán készletből inni a vendégeinkkel a kávét vagy a teát!
Szerezz be egy vidám virág- vagy gyümölcsmintás szettet, hogy hangulatosabbak legyenek a beszélgetések!
Egyszerű és nagyszerű virágvázák
Színes üvegeidet ne dobd ki, inkább hasznosítsd újra! A feles vagy negyedes kis üvegeket alaposan mosd át és használd virágvázáknak.
Egy-egy szál virágot vagy virágos ágat helyezz beléjük, majd díszítsd vele az asztalt!
Hajtogatott papírszalvéták
Elég egy kis trükk ahhoz, hogy vonzóvá váljon az asztalteríték.
Szerezz be egy gyönyörűséges papírszalvéta csomagot, majd minden vendéged tányérjába helyezz egy-egy legyező-technikával hajtogatott szalvétát.