Dekor / Otthon

7 ötletes home office megoldás, ha kevés a helyed

7 ötletes home office megoldás, ha kevés a helyed

Szeretnél kialakítani egy kis házi irodát, munkaállomást, de nincs túl sok helyed? Ez nem akkora katasztrófa, mint elsőre gondolnád, hiszen egy kisebb íróasztallal is lehet szuper home office-od, nem kell feltétlenül egy fél irattárat bepakolnod a szobádba. Mutatunk néhány klassz házi irodát, hogy te is megalkothasd a sajátodat.

Kettő az egyben

Ennek a mutatós, sarokba tolt íróasztalnak az előnye az, hogy nem csak home office-ként funkcionálhat, hanem könnyedén alakíthatod át pipereasztallá is.

Ehhez olyan asztalra lesz szükséged, amelynek több fiókja van, hogy az irodai holmit és a sminkeket, hajbavalókat, parfümöket is legyen hol tárolnod.

Függessz egy tükröt az asztal fölé, amelynek a hátulját vond be parafával.

Így elég csak átfordítanod, ha éppen egy táblára lenne szükséged a jegyzeteknek, emlékeztetőknek.

A székedre teríts egy kényelmes párnát, takarót vagy szőrös prémet, és kész is a kettő az egyben iroda és fésülködő.

Építkezz magasra!

Ha valóban nagyon miniatűr az asztalod, amire csak a laptopod fér rá, akkor felfelé is pakolhatsz, ha polcokat teszel az asztalka fölé.

Ezt csinálhatod úgy is, mintha egy falnak támasztott létra lenne az asztal körül, amelynek szélesebbek a fokai, így ezek pakolófelületként is funkcionálnak majd.

Egy szuper szék és karosszék kell már csak az irodádhoz, és esetleg egy kis szőnyeg, hogy térben elválaszd a szoba többi részétől.

Ládák a fiókok helyett

Ha nincs fiókod és kisebb irodai tárolószekrényed, csak egy munkafelületed, azzal sincs semmi probléma: újíts fel néhány zöldségesládát, ezekből ugyanis szuper tárolód lesz majd.

A dobozokba iratokat és egyéb irodai holmikat tárolhatsz, de az írószereknek, esetleg barkácscuccoknak, hobbyfelszerelésnek is bőven akad majd hely.

Hogy kreatív lehessen a munkafolyamat, az asztal fölé tegyél képeket, színes dekorációkat is.

Sarkos megoldás

Ha csak a folyosón vagy a sarokban jut hely az íróasztalodnak, akkor kisebb tárolókkal, polcokkal beépítve a falat nagyon klassz kis zugod lehet, amit tudsz irodának használni.

Egy organizáló to-do tábla is kaphat itt helyet, hogy biztosan ne feledkezz meg semmiről sem.

Legyen egyedi!

Attól még, hogy kicsi az asztalod, még lehet egyedi és stílusos a home office!

Bátran dekorálj növényekkel, apró csecsebecsékkel, motiváló üzenetekkel, természetesen addig, amíg ez nem tereli el a figyelmedet a munkáról.

De egy kis dekoráció, egy pici egyediség segíthet is abban, hogy kreatívabban tudj alkotni.

Nagyon csajos

Az otthoni irodád is lehet trendi és csajos, ha már az asztalod felülete is divatos mintás, és ha a fehér, fekete, szürke, arany és rózsaszín árnyalatokat kombinálod.

Egy klassz üzenőtábla a falra, egy szőrmés alátét a székre és minimalista berendezés az asztalra – ennyi bőven elég is, ha a szobádba rendezed be a munkaállomásod.

Naturális

Ha létezik igazi, kuckós kis home office, akkor ez bizony az!

A faládák, a fadobozkák és a natúr fával burkolt fal, illetve hasonló anyagból készült asztallapnak köszönhetően igazi naturális fészek egy ilyen házi iroda.

Ha szereted a természetes dolgokat, akkor rendezz be egy hasonló home office-t, amely a rengeteg tárolónak köszönhetően még nagyon praktikus is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást