Dekor / Hobbi / Otthon

Csodaszép őszindító lakásdekorációk, fillérekből

Csodaszép őszindító lakásdekorációk, fillérekből

Szárított növények

Az üde nyári csokrok és vibráló színűvirágok után itt a szárított növények ideje. Természetesen virágokat is kiszáríthatsz, de érdemes nem virágzó növényekkel is próbálkoznod! A nyuszifarok néven is ismert tollkalász például gyönyörű, kicsit púderszínű és pamacsos dekoráció lehet, ami egy természetes anyagú, fehér vázában mutat a legjobban. Gyönyörű színét néhány, a közelébe elhelyezett, arany színű dekorációs tárggyal még jobban kiemelheted.

 

Meleg színű textíliák

Amikor az idő hűvösebbre fordul, vagy éppen esőfelhőktől szürke az ég, a meleg textíliák kényelmes, otthonos hangulatot teremtenek. Ráadásul mivel könnyen cserélhetőek, a legegyszerűbb eszközei annak, hogy szezononként megváltoztasd az otthonod hangulatát. A melegebb, mélyebb kék, az okkersárga és a mélyzöld tökéletesen passzolnak az évszakhoz. Érdemes például a nagyobb fehér textíliákat, a függönyöket vagy az abroszt is egy melegebb, törtfehér színre cserélni. Lehet, hogy elsőnek azt gondolod, alig van különbség a két árnyalat között, de várd csak meg, míg a helyükre kerülnek, és egy csapásra megváltoztatják a szoba hangulatát!

 

Üvegbe zárt virágok

Egy őszi kirándulás során még rengeteg, gyönyörű virágot gyűjthetsz, amiket aztán kiszárítva a szoba dekorálására használhatsz. Ennek egy különleges módja, ha váza helyett egy-egy szál virágot külön csatos üvegbe eresztesz. Így olyan lesz, mintha saját vitrinje lenne minden egyes pompás kis műalkotásnak, amit a természet érlelt be erre az őszre.

 

Egy kosár tök

A sütőtök illata talán az egyik legfinomabb őszi illat, de azért az apróbb dekortököknek is van helye a konyhában. Például egy kosárba rendezve, akár természetes színűkben pompázva, akár úgy, hogy kellemes pasztell színekre fested őket.

 

Még több inspiráló ötletet találsz a következő oldalon. Kattints ide a lapozáshoz >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást