Ingyenes utazás! 10 ősszel is lenyűgöző Kajla útvonal, amit a gyerek imádni fog

Ingyenes utazás! 10 ősszel is lenyűgöző Kajla útvonal, amit a gyerek imádni fog

Címlap / Fókuszban / Ingyenes utazás! 10 ősszel is lenyűgöző Kajla útvonal, amit a gyerek imádni fog

Ismerjétek meg mind a 20 Kajla kört, gyűjtsétek saját útleveleitekbe a pecséteket, és közben fedezzétek fel az ország leggyönyörűbb nevezetességeit! Most mutatunk a 20-ból 10 szuper kiránduló útvonalat, amit nem csak a gyerekek, de a felnőttek is imádni fognak.

1. Denevér tanösvény

A Mecsek hegység rengeteg szépséget rejt magában, és ti dönthetitek el, a Denevér tanösvénynek 2, 3 vagy 5 km-es túráját teszitek meg! Az erdei kalandozás már önmagában izgalmas program, de az Abaligeti-tónál még egy kis (aktív) pihenésre is lehetőségetek nyílik: pattanjatok együtt csónakra, vagy irány a játszótér! És ha már itt vagytok, az Abaligeti-barlangot és a Denevérmúzeumot se hagyjátok ki a látnivalók közül.

kajla.hu

2. Sóstói tanösvény

Érdemes megcsodálni a Sóstói tanösvény izgalmas élővilágát! A vízivilágban fapallókon és sűrű sáson keresztül figyelhetitek meg, milyen növények és állatok gazdagítják a vidéket, a végén pedig egy 30 méter magas kilátóról nézhettek körbe a gyönyörű panorámán. És a legkisebbekre vár még egy kis meglepetés: szuper mászókákon tehetik próbára magukat, megpihenhetnek a napozóstégen, a Sóstói Látogatóközpont interaktív kiállítását pedig az egész család élvezni fogja!

kajla.hu

3. Tiszai tanösvény

Izgalmas látványban lesz részetek, ha következő Kajla-útvonalatoknak a tiszai tanösvényt választjátok! A pallósoron – csak néhány centire a víz felett – bejárhatjátok a környéket, megcsodálhatjátok az ártéri erdők szépségét, egy távcső segítségével pedig a táj különleges madarait is lehetőségetek lesz megfigyelni. Az energiáitokat viszont ne felejtsétek tartalékolni, hiszen a séta végén egy családi kalandparkban tehetitek próbára magatokat!

kajla.hu

4. Mogyoróhegyi Természetismereti tanösvény

Az biztos, hogy egyetlen kisgyermek sem fog unatkozni ezen a túrán! A Mogyoróhegyi Természetismereti tanösvényen ugyanis nem csak a gyönyörű tájat élvezhetitek, de a vadasparkban az erdei világ állataival is megismerkedhettek közelebbről. Az Erdészek Barátság Parkjában különleges, faragott totemek várnak rátok, a dunai panoráma pedig ősszel is lélegzetelállító látványt nyújt. Akik pedig igazán bátrak, mindenképpen keressék fel a hatalmas függőhidat is!

kajla.hu

5. Szalajka-völgyi természetvédelmi bemutatóösvény

Talán a leglátványosabb és természeti kincsekben leggazdagabb látnivaló a Szalajka-völgy. Akárhányszor is tértek vissza a Szalajka-völgybe, a hely mindig tartogat még valami újat számotokra! Amennyiben kisvasúttal érkeztek (amelyre jegyet kell vennetek), a Gloriette-tisztásnál szálltok le, és innen bejárhatjátok a kristálytiszta Pisztrángos-tó környékét, megnézhetitek a barlangból felszínre törő Szikla-forrást, a káprázatos Fátyolvízesést, majd végezetül felkapaszkodhattok az ősi Istállós-kői-barlanghoz.

kajla.hu

6. Deseda kalanderdő

Ha a gyerekekkel igazán kalandos túrára vágytok, Deseda lesz a tökéletes választás számotokra! Hiszen már a neve is felfedi, hogy rengeteg izgalmat tartogat magában: mesebeli arborétumban csodálhatjátok meg a tájat, az erdei tornapályán levezethetitek az energiáitokat, a gyerekek pedig biztosan imádni fogják a kétféle játszóteret! A tó partján érdemes megpihenni egy kis időre, hiszen a madárlesből az állatvilágot is megfigyelhetitek, ha pedig autóval vagytok, rövid kitérővel még egy szuper kilátóhoz is eljuthattok!

kajla.hu

7. Kossuth-kilátó és Vulkán tanösvény

Már a Kajla-túra nevéből is sejteni lehet, hogy nem hétköznapi kirándulás vár rátok ezen a vidéken! A tanösvényen végigsétálva megismerhetitek, hogyan keletkeztek a tűzhányók, sőt, még egy egykori vulkán kráterébe is leereszkedhettek, hogy testközelből megnézhessétek ezt a természeti csodát. Ezután egészen a Kossuth-kilátóig vezet az út, ahonnan a Balatonra lélegzetelállító kilátás nyílik!

kajla.hu

8. Boszorkány meseösvény

Mivel babakocsival is bejárható a túra, így a kigyerekes családok is imádni fogják. Ráadásul mesés kalandban lesz részetek, hiszen ezen a mágikus ösvényen tündérek és boszorkányok kísérnek utatokon. Játékos feladványok várnak rátok, amiket együttes erővel meg kell oldanotok, így a végére megismerhetitek a Kecske-patak legendáját. De itt még nincs vége a programoknak: próbáljátok ki a mezítlábas ösvényt, nézzétek meg a Vadászati Múzeumot, majd a végén a Károly-kilátót és a kalandparkot se hagyjátok ki!

kajla.hu

9. Hármashegyi Felfedező tanösvény

Irány a Hármashegy, na de nem akárhogy! Természetesen gyalog is feljuthattok a hegycsúcsra, de az igazi kaland kedvéért próbáljátok ki a Zsuzsi vonatot, ami már 136 éve robog ezen a vonalon. Fent aztán egy hatalmas játszótér várja a legkisebbeket, egy kis szórakozást követően pedig menjetek tovább az Erdőspuszták kincseit bemutató túrára. A végén a kilátóhoz is érdemes lesz ellátogatni, hiszen nem csak a környékbeli települések, de még az 50 km-re található Nagyvárad is kivehető innen!

kajla.hu

10. Pisztráng tanösvény

Ha igazi kalandorok vagytok, a Pisztráng ösvényt nektek találták ki! A Garadna-völgyi erdei kisvasúttól indul a túra, amit különösen izgalmassá tesz, hogy kidőlt fákon átkelve juthattok el az úticélotokhoz. Az ösvény nevét a Pisztrángtelepen élő halakról kapta, egy kisebb kitérő folyamán pedig a kristálytiszta vizű tó élővilágát is megcsodálhatjátok. A táj ráadásul ősszel egyszerűen lélegzetelállító!

kajla.hu

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást