Oroszlán jegyű a szerelmed? Nehézségek és magaslatok, amiket vele megélhetsz

Oroszlán jegyű a szerelmed? Nehézségek és magaslatok, amiket vele megélhetsz

Címlap / Életmód / Ezotéria / Oroszlán jegyű a szerelmed? Nehézségek és magaslatok, amiket vele megélhetsz

Születésünk pillanatában szinte mindannyian teljesen egyedi térképet kapunk az asztrológiában: számos bolygó hat ránk ebben a különleges időpontban. Ezek közül kiemelkedik a napjegyünk, avagy a zodiákusunk, ami alapvetően meghatározza a személyiségünket, ennek megfelelően a párkapcsolatunkat is.

De vajon az egyes jegyekhez milyen nehézségek és magaslatok társulnak automatikusan?

Magaslat: imádnivalóan pozitív

Az Oroszlánok messze földön híresek pozitív hozzáállásukról, optimista életfelfogásukról. Ők azok, akik a citrom mellé azonnal hozzák a tequilát, és ezt a világszemléletet nagyon könnyen átragasztják a körülöttük élőkre. Ha egy Oroszlán rosszkedvű és melankolikus, akkor ott biztosan nagy a probléma, mert az alaptermészetük egyszerűen nem engedi, hogy a nehézségekre koncentráljanak a választható megoldások helyett. 

Magaslat: védelmező és nagylelkű

Egy Oroszlán férfi mellett nem kell aggódnod semmi miatt, ő garantáltan védelmezni és óvni fog minden áron. Talán nincs még egy olyan jegy, aki ennyire bőkezű és adakozó lenne a szeretteivel szemben.

Azonban az Oroszlánok nem csak családtagjaik mellett szólalnak fel, automatikusan, szinte zsigerből védik a gyengébbeket, azokat, akik nem tudnak, vagy nem mernek kiállni magukért.

Ez egy nagyon vonzó tulajdonsága ennek a jegynek, amivel időnként tudatosan is élnek a párra vadászó, Oroszlán férfiak.

Magaslat: iszonyúan kitartó

A legtöbb Oroszlánnak azért lehetetlen ellenállni, mert iszonyúan kitartóak – a flörtölésben, ostromlásban éppúgy, mint a munkájukban. Megrögzött maximalisták, ami nem feltétlenül előny minden élethelyzetben, de ők általában remekül lavíroznak a végletek között. 

Nehézség: nagyon sértődékeny

Az Oroszlánok nemtől függetlenül nagyon hiúak és büszkék, ezért iszonyúan vigyázni kell, hogy még véletlenül se sértsük meg őket. Az alapszemélyiségük kedves, gondoskodó és szeretetteljes, de bőven elég, ha egy apró tüskét kapnak, és máris fordul a kocka. Ami neked csipkelődés, az egy Oroszlánnak könnyen lehet, hogy övön aluli célzás, ennél fogva ok a sértődésre.

Sokkal jobban jársz, ha nem feszegeted ezt az érzékeny mezsgyét, és sosem kritizálod az Oroszlánt.

Nehézség: felszínes lehet

Ahogy korábban is említettem, az Oroszlánok nagyon büszke természetűek, ami nem feltétlenül rossz dolog, ám hátrányaik származhatnak belőle. Ilyen például az, hogy az Oroszlánok könnyen felszínessé válnak és hajlamosak túl sokat adni a környezetük véleményére. Ekkor minden erejükkel arra törekszenek, hogy az ismerősök többet gondoljanak róluk, mint ami a valóság. Ezzel együtt tény, hogy imádják a luxust és mindent meg is tesznek azért, hogy a látszatot fenntartsák – azt azonban csak ritkán mutatják meg, hogy ezért mekkora áldozatokat kellett hozniuk.

Nehézség: hajszolja a tökéletességet

Az Oroszlánok megrögzötten hajszolják a tökéletességet, ami nem csak saját magukra, a közvetlen környezetükre és a munkájukra, hanem úgy általában minden pillanatukra áll.

Emiatt rendszeresen nehézséget okozhat a párkapcsolatotokban, hogy az Oroszlán otthon sem akar „leereszteni”, a négy fal között is szerepet játszik.

Ez részben jó dolog, mert egy Oroszlán férfi csak vajmi kis eséllyel ad le az igényességéből, szereti, ha a partnere hosszútávon is büszke lehet rá. Azonban nagyon idegesítő és zavaró tud lenni, amikor még évek múltán is azt érzed, hogy nem ismered igazán a valódi énjét, illetve nem hagyja, hogy valóban közel kerülj hozzá.

Képek forrása: Annademy/depositphotos.comSyda_Productions/Depositphotos.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást