Szerelem / Szex

Tudtad, hogy nemcsak egyféle orgazmus létezik, hanem hat? Így különböztesd meg őket

Tudtad, hogy nemcsak egyféle orgazmus létezik, hanem hat? Így különböztesd meg őket

Anális orgazmus

Az anális szex a nyolcvanas években még tabutéma volt, ma pedig már mondhatni „mainstream”, hiszen nagyon sokan kipróbálják, a pornóban pedig mindennapos. Ugyan a női orgazmusok többsége klitorális – tehát a csikló izgatásának hatására történik – a nők egy része képes elélvezni vaginálisan, sőt, análisan is. A szakemberek szerint ennek –többek között- az az oka, hogy a pénisz a csikló belső falát, azaz a G-pontot képes elérni anális szex közben is. 

Energiaorgazmus

Hogy kivel mi történik az orgazmusa alatt, abszolút változó. Az energiaorgazmus egy egetrengető erotikus élmény, tulajdonképpen a felgyülemlett energia felszabadulása a testből és olykor a lélekből. A tantrikus szex foglalkozik behatóan a „tudatos szexualitással”, miszerint ugyan az energia-orgazmus lefolyása hasonlít a többi orgazmuséhoz (hosszú előkészítés utáni intenzív gyönyör, majd lenyugvás) de azokkal ellentétben nem olyan „lokális”, mert nemcsak a genitália jut izgalmi állapotba, hanem az egész test és az elme. 

Érzelmi orgazmus

Ez a fajta orgazmus egy komplex élmény, ami lehet erotikus vagy nem-erotikus is. A lélegzés, mozgás hangok és izom-összehúzódás ugyanúgy jellemző rá, mint a többi orgazmusra. Az örömteli kielégülés nem elsősorban testi, hanem lelki eredetű.

Az érzelmi orgazmus eredhet egy nagy nevetésből is, amikor már görcsölsz és nem kapsz levegőt, de utána ugyanúgy elernyedsz, mintha szokásos orgazmusod lett volna. A sírás működhet ugyanígy, például egy mélyről feltörő, felszabadító zokogással, sőt, még a düh is lehet mozgatórugója. Egy kiadós dühöngés is lehet olyan intenzív és megkönnyebbülést okozó élmény, amit érzelmi orgazmusnak nevezünk.

istockphoto

Mellbimbó orgazmus

A mellbimbó köztudottan erogén zóna, olyannyira, hogy egyes hölgyek képesek eljutni a csúcsra pusztán melleik izgatásával.  Ehhez ugyan sok türelem és gyakorlás kell, illetve kiemelkedően bensőséges viszony a partnerrel, de mivel a mellbimbó egy közvetlen ideggel csatlakozik a klitorális ideghálózathoz, korántsem olyan meglepő, mint gondolnánk.

Core-gazmus

Angolul a „core” valaminek a magját, törzsét jelenti, a „coregasm” pedig nem más, mint a testedzés közben megélt gyönyör. A sport felgyorsítja a szívverést és a lélegzést, felpezsdíti a vérkeringést és az izmok is ritmikusan feszülnek meg. Különösen a hasizom-gyakorlatok azok, amik közben egyes nők képesek eljutni a csúcsra, de előfordulhat biciklizés, jóga, súlyemelés, futás vagy akár séta/hegymászás közben is. 

Zóna orgazmus

Az előző gondolatmenetet folytatva, nem mindenkinek van szüksége genitális izgatásra ahhoz, hogy eljusson a csúcsra. A zóna orgazmus az, mikor egy nem első vagy másodlagos nemi jelleggel kapcsolatos, de érzékeny testrészt stimulálunk és annak hatására következik be a gyönyör. 

Ez a testrész lehet a fülcimpa, nyak, alkar, csípő, comb, lábujj, de akár a kéz ujjai is. Bizonyos nők azt állítják, hogy a csókolózástól is élveztek már el. Tulajdonképpen az egész bőrfelületünk lehet egyetlen nagy erogén zóna. Mivel bizonyított, hogy álunkban is képesek vagyunk orgazmust átélni, az bizonyos, hogy az egész fejben dől el. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást