Alább adják az elvárásaikat az online randizók

Alább adják az elvárásaikat az online randizók

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Alább adják az elvárásaikat az online randizók / 2. oldal

A kutatók megjegyezték: ez nem jelenti azt, hogy az ideális partner leírása ne segítene a randizásban, sokkal inkább azt, hogy ennek ellenére is képesek vagyunk valakit szimpatikusnak vagy kívánatosnak látni. A szakértők szerint ez a kutatás a bizonyíték arra, hogy ugyan a fejünkben megvan, kit tartunk ideális társunknak, de örömmel keressük a kapcsolatot olyanokkal is, akik nem is hasonlítanak erre az ideális partnerre. 

A kutatók azt is megállapították, hogy jellemzően a férfiak voltak nyitottabbak az előre megadott attribútumoktól kívülre eső nőkkel találkozni.

A nők kicsit jobban ragaszkodtak az előre felépített képhez. Érdekes azonban, hogy a 60 év feletti férfiak kifejezetten válogatósnak bizonyultak. 

A kutatásból tisztán látszik: hiába van egy ideális jelölt a fejünkben, szimpátia alapján mással is felvesszük a kapcsolatot online. Még olyanokkal is, akik semmiben nem hasonlítanak a korábban ideálisnak gondolt társhoz.

A szakértők azonban megjegyezték, hogy természetesen a kutatás eredményei nem jelentik azt, hogy élőben nem ez történik. Nem volt ugyanis kontrollcsoport arra, hogy a valóságban hogyan randiznak a kutatásban résztvevők. Előfordulhat, hogy élőben is hasonló a tendencia, mint az online térben.

Forrás

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást