5 olcsó trükk, hogy sokkal drágábbnak tűnjön az otthonod

5 olcsó trükk, hogy sokkal drágábbnak tűnjön az otthonod

Címlap / Otthon / Dekor / 5 olcsó trükk, hogy sokkal drágábbnak tűnjön az otthonod

Egy lakás felújításáért általában mélyen a zsebedbe kell nyúlni, de néhány dekorációs trükkel feldobhatod az ingatlan megjelenését, anélkül, hogy a teljes konyhapénzt elvernéd. Az alábbi trükkök egy ingatlanhirdetést is vonzóbbá tehetnek, de persze a magad örömére is csinosabbá teheted velük az otthonodat.

Ne félj a színektől!

Egy előtérbe épített, rögtön a gangról nyíló konyha – sok apró, budapesti lakás jellemzője, de általában kevesen szeretjük.

Pedig nézd, mennyivel jobban mutat, ha egy kis fantáziát csempészel a dologba! Ebben a konyhában nem történt más, mint hogy a tulajdonosok nem féltek a színektől, és beraktak néhány, első pillantásra egyáltalán nem odaillő bútort – például egy pink széket.

Sokszor nincs szükség egy egész garnitúrára, már egyetlen jobb minőségű, vagy egyedileg felújított darabbal is megváltoztathatod az otthonod benyomását.

De használd őket okosan!

Ez persze nem jelenti azt, hogy érdemes fellelned a paletta összes árnyalatában valami kiegészítőt. Sőt, a klasszikusabb helyiségekben, például a nappaliban kifejezetten jól mutat, ha kiválasztasz két alapszínt, mondjuk a feketét és a fehéret, és ezeket csak egy kiegészítő színnel, kis foltokban tarkítod.

Figyeld meg, ahogy a kiegészítők is kizárólag ezekben a színekben jelennek meg ebben a szobában – az asztalkán álló váza áttetsző, a benne álló virág pedig szintén a sárga egy halványabb árnyalata.

Legyen saját bárpultod!

Nem árt, ha a váratlan vendégek megkínálására, vagy a különleges alkalmak megünneplésére tartogatsz otthon egy-egy üveg bort vagy más italt.

Egy lefestett, néhol aranyozott kis zsúrkocsin tárolva őket sokkal jobban mutatnak, mint a konyhaszekrény tetején, így elegánsabb hatást is keltenek.

Ha magad újítod fel a tárolót, pár ezer forintból megvagy, és igazi luxushatást kelt majd az eredmény.

Nagy vonalú keretek

A nagy méretű festmények mindig elegánsabbnak hatnak, akkor is, ha csak otthon nyomtatott képekről van szó.

Tedd őket egy szép, elegáns keretbe, és akár egy saját kézzel készített festmény is azonnal olyan hatást kelt majd, mintha igazi műértők laknának a lakásban.

Ha a képeket úgy helyezed el, hogy nem töltik ki teljesen a keretet, még elegánsabb hatást érhetsz el velük.

Egy kevés arany

Egy kis arany színnel mindent fel lehet dobni – például ezt az olcsó, lapra szerelt komódot is azonnal elegánsabbá teszik az csinos fogantyúk.

Ha néhány apró részlettel megspékeled a bútoraidat, azzal az egész lakás rendezettebb, összeszedettebb benyomást kelt majd, és fillérekért kelthetsz sokkal drágább lakást.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást