Egyre népszerűbbek a konténerházak: de itthon is alternatíva lehet?

Egyre népszerűbbek a konténerházak: de itthon is alternatíva lehet?

Címlap / Otthon / Dekor / Egyre népszerűbbek a konténerházak: de itthon is alternatíva lehet?

Új idők, új megoldások

Az ingatlanpiaci árak elrugaszkodása szinte az egész világon problémát okoz, emiatt pedig egyre többen keresnek alternatív megoldásokat a lakhatásra. Hajókonténerekből otthonokat összerakni elsőre talán vad ötletnek tűnhet, de például ideiglenes irodaként építkezéseken, mozgó munkahelyeken gyakori ez a megoldás. Egy rövid Google kereséssel már áradnak is a szebbnél szebb képek, amelyek azt bizonyítják: a konténerekből tényleg meseszép otthonokat lehet összerakni. Persze, amint tudjuk, attól, hogy valami jól néz ki egy fotón, nem biztos, hogy a valóságban is működőképes.

Miért olyan népszerűek a konténerlakások?

A konténerlakások sokak számára az áruk miatt lehetnek vonzóak. Mivel néhány millió forintból több egymásra építhető konténert is be lehet szerezni, sokkal olcsóbban lehet szerkezetkész „házunk”, mintha például téglából állnánk neki építeni azt. Ugyanilyen előny lehet a gyorsaság. Nyilvánvalóan két konténert egymásra tenni még nehéz terepen sem több egy fél óránál, és a sokféleképpen variálható elemekkel az ember tulajdonképpen összelegózhatja a saját házát.

Sokan vannak olyanok is, akik azért döntenek a konténerházak mellett, mert olyan helyen szeretnének bázist kialakítani, ahol nem lehet építkezni – például hegyoldalban, vagy egy másik ház udvarán.

Ha az ember szán rá pénzt és energiát, akkor elméletileg tényleg egy gyönyörű otthont lehet így kialakítani. Na de lakhatóak is ezek?

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást