Olaszországot egyszerűen nem lehet megunni…hiába jártam számtalan városában, idén újból az olasz csizma felé vettük az irányt. Mivel a déli régió eddig számomra is ismeretlen volt, sikerült felfedeznünk pár igazi gyöngyszemet. Íme Bari és környéke, a Puglia tartomány ékszerei.
2/6 Mert enni jó!
Ha Olaszországban járunk, kötelező bűntudat nélkül finomakat enni, ezzel nem voltam én sem másképp. Mint minden régiónak, úgy a Puglia tartományba eső Barinak is megvan a saját, helyi specialitása, amit nem szabad kihagyni, ez pedig nem más, mint a sgagliozze.
Ez az étel kukoricadarából készül – tulajdonképpen olyan, mint a polenta – amit forró olajban sütnek ki és épp csak meghintik sóval, de kapható belőle édes változat is.
Ezt a helyi gasztro fogást mindenképp az eldugott kis utcákban érdemes a helyi idős hölgyektől venni, mert így lesz a kulináris élvezet a legautentikusabb, így tettük ezt mi is.
Bari másik különlegessége pedig a home made pasta, amit szintén az óváros kisutcáin lehet beszerezni. Itt minden tészta helyben, a helyiek konyhájában készül frissen. Itt érdemes néhány kört tenni az asztalok között és utána vásárolni, mert tényleg nagy a választék – és isteni is.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!