Amikor Olaszországra gondolunk, elsőként mindig a pizza, tészta és tiramisu ugrik be, hiszen ezeknek az ételeknek méltán híres hazája. Csakhogy ezek a diéták világában mind rettegett ételek, ezért legtöbbször úgy tekintünk rájuk, mint bűnös élvezetekre. De akkor mi az olaszok titka, amivel még mindennapi fogyasztásukkal sem híznak?
3/5 Tartalmas ebéd
Mivel a reggeli tényleg csak pár falatból áll, ebédre tartalmasabb fogást választanak. Jöhet a pizza is akár, de a látottak alapján leginkább tésztafélékből válogatnak. Imádják a sima paradicsomos tésztát a teljes egyszerűségében. Annyira finomak és intenzívek az ízek az ottani paradicsom miatt, hogy nem is kell semmilyen más extra feltét a tésztára, maximum egy csipetnyi parmezán. Az ebédhez kifejezetten szeretnek egy pohár bort is elfogyasztani (talán ezért olyan nehéz ép autót találni Olaszországban☺), majd folytatódhat is a nap.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!