Amikor Olaszországra gondolunk, elsőként mindig a pizza, tészta és tiramisu ugrik be, hiszen ezeknek az ételeknek méltán híres hazája. Csakhogy ezek a diéták világában mind rettegett ételek, ezért legtöbbször úgy tekintünk rájuk, mint bűnös élvezetekre. De akkor mi az olaszok titka, amivel még mindennapi fogyasztásukkal sem híznak?
4/5 Sok-sok-sok séta
Olaszországban rengeteg a látnivaló és a nagyobb városokban a forgalom is idegörlő tud lenni. Éppen ezért nagyon sokan gyalog, rollerrel, vagy biciklivel közlekednek, ráadásul így még egynél több pohárral is fogyaszthatnak az ebéd mellé. Más ritmusban élnek az emberek, sokkal lazábbak minden téren, így a rohanás nem nagyon jellemző rájuk. Inkább a hosszú, tartalmas séták szerelmesei, megállva egy délutáni fagyira, vagy presszóra a kedvenc helyükön.
Apropó fagyi…az olaszok nem vödörszámra eszik a gombócokat, mindössze 1-2 kanállal beérik, hiszen ők az ízek szerelmesei, de nem az étel rabjai. Miután pedig kiélvezkedték magukat, már nem is olyan csábító számukra az a fagyi.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!