Október szimbolikája: ezt jelenti valójában ez a hónap az ezotériában 

Október szimbolikája: ezt jelenti valójában ez a hónap az ezotériában 

Címlap / Életmód / Ezotéria / Október szimbolikája: ezt jelenti valójában ez a hónap az ezotériában 

Mit üzen a számmisztika? 

Eredetileg tízhónapos éveink voltak, október a nyolcadik volt a naptárban: innen ered az október kifejezés is, a latin octo szóból, ami nyolcat jelent. A számmisztika tükrében a nyolc a jólét, gazdagság, termékenység szimbóluma, nem véletlen, hogy ilyenkor aratjuk a termést, vagy éppen vetjük el az új magokat, hogy tavasszal begyűjthessük a következő adag élelmet.

Az ezotéria alapján az október segítséget nyújt nekünk abban, hogy fontos, mérlegelendő és erőteljes döntéseket hozzunk, emellett felelősséget vállaljunk értük.

Közben lehetőségünk adódhat arra, hogy végre erőt vegyünk magunkon, elköteleződjünk valami, vagy valaki mellett és még tovább fejlődjünk. Az aktuális bolygóállások nagyon komolyan rásegítenek erre az egész gondolatmenetre, szóval talán minden eddiginél aktuálisabb lehet a továbblépés, személyiségfejlődés kérdése. 

A kínaiak értelmezésében a nyolcas szám a szerencsét, az erőt, a kitartást jelképezi, továbbá az (egyébként retrográdban levő) Uránuszt társították hozzá. Ez a kombináció arra késztet mindannyiunkat, hogy felismerjük a siker lehetőségét és az alkalmak megragadását helyezzük előtérbe. Ha sikerül, akkor teljesülhet egy régi vágyunk, és elsősorban az üzleti, pénzügyi helyzetünk stabilizálódhat, vagy változhat pozitív irányba. 

Bár a régi szimbólumok szerint a nyolc jelképezi az októbert, az új jelentése fölött sem hunyhatunk szemet. A kétjegyű számok között a tíz az első: ez a szám önmagában összefűzi a végeket, hiszen lezárja az egyjegyű számokat, és mivel a numerológiában mindig egyjegyűsítünk, a tíz száma végül az egy lesz – ez egy új kezdetet jelöl. Milyen érdekes, hogy október 31-hez és november 1-hez is különleges ünnepek fűződnek világszerte, nem igaz? Máskülönben az egyes szám a személyes kiteljesedés lehetőségét, egy feladat elvégzését és a célok elérését szimbolizálja.

Pekic/istockphoto.com

Itt a személyes beteljesülés ideje

Október szimbolikája azt sugallja számodra, hogy ideje átváltani a negatív nézőpontokról és bátran szembe kell nézned a kihívásokkal, amik várnak rád. Érdemes felkészülni a feladatokra testileg-lelkileg, mert csak azok tudják pozitívan venni ezeket az akadályokat, akik felkészülnek a lehetséges nehézségekre is. A legyőzött akadályok viszont azzal szembesítenek, hogy bármire képes vagy és a folyamatos növekedés lehetősége a te kezeidben van.

Bár a természetben sok szempontból a megnyugvás, pihenés időszaka kerül előtérbe, ez nem jelenti azt, hogy minden fejlődési lehetőséget félre kell tenned – éppen ellenkezőleg! 

A nyolcas számra visszatérve, a szimbólum az örökkévalóságot, az életciklusok folytonos ismétlődését, önmagába való visszatérését jelképezi. Ezt az érzést természetesen beépítheted a mindennapjaidba is, spirituális szempontból egyaránt tudatosíthatod magadban. Sokat segít, ha emlékezteted magadat arra, hogy a dolgok nem tartanak örökké: a jók, de a rosszak is elmúlnak. Ezért olyan fontos, hogy megéld a jelent és koncentrálj a mostban rejlő lehetőségekre!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást