Párkapcsolat / Szerelem

Az okos lányok nehezebben találnak párt maguknak – De miért is?

Az okos lányok nehezebben találnak párt maguknak – De miért is?

Több szép, okos barátnőd van, aki mind szingli vagy esetleg te magad is az vagy? Néha eltöprengtek azon a csajokkal, hogy miért van ez? Nos, az okos lányok bizonyítottan nehezebben találnak maguknak párt. Ez persze nem jelenti azt, hogy aki kapcsolatban él, az nem intelligens, mindössze azt, hogy a határozottabb, függetlenebb hölgyek jobban megválogatják, kivel osztják meg életüket. Nézzük, mi az az öt ok, amiért az eszes csajok nagyobb eséllyel maradnak szinglik.

1.  Nincs idejük a netes társkeresésre

A 21. században a társkeresés fárasztó és idegölő folyamattá vált. A közösségi média, a randi appok és az online kommunikáció végtelen lehetősége egyszerűen túl sok. Egy elfoglalt nőnek a randizás így egyszerűen több vesződéssel jár, mint amennyit az egész ér. A randipartnerek nagy részével úgysem találkozunk többet, így minek időt fecsérelni olyan személyekre, akikkel úgysem lesz semmi komoly a dologból?

Egy modern nő, aki független és sikeres akar lenni a munkájában, inkább tölt minőségi időt a barátaival és a családjával, minthogy komolytalan srácokkal csetelgessen. 

2. Tudják, mennyit érnek

Az okos nőknek van egészséges önbizalma. Tudja, mennyit ér és nem jön össze valakivel csak azért, hogy ideiglenesen legyen mellette valaki, hiszen nem alkuszik meg. Sajnos túl sok nő elégszik meg olyan partnerrel, aki nem elég jó hozzá, de az okos nők erre képtelenek.

Tudják, milyen társat érdemelnek és olyan férfit keresnek, aki kellőképpen értékeli őket. Sok férfit azonban elijeszt, ha egy nő önálló és intelligens, hiszen mellettük keményebben kell azon dolgozniuk, hogy a nagy, erős, felsőbbrendű hímet játszhassák, így pláne nem könnyű ilyen nőként a társkeresés.  

3. Nem törődnek a társadalmi konvenciókkal

A lányokat kiskoruktól kezdve arra nevelik, hogy majd jön a szőke herceg fehér lovon, aki elveszi őket és ők gyerekeket szülnek nekik. Ugyan a mai Disney mesék már kezdenek kicsit haladóbb módon hozzáállni a nőkhöz, de akik 20, 30 vagy 40 évvel ezelőtt születtek, sajnos nem olyan szerencsések, hogy tudják, hogy egy nő okos is lehet, nemcsak szép és kedves.

Ennek ellenére egyre több nő mer manapság fittyet hányni a társadalom elvárásaira, mely szerint csak akkor értékes, ha férje és gyerekei vannak, egyébként pedig csak egy megkeseredett vénlány lehet, semmi más. A mai nő tudja, hogy nincs szüksége egy hercegre ahhoz, hogy királynő legyen. 

4. Fontos számukra a szabadság

Ha valaki már belekóstolt a függetlenség édes ízébe, nem adja fel egykönnyen, illetve egészen biztos, hogy csak egy igazán méltó partnerért teszi meg. Egy szingli ugyanis azt csinál, amit akar, oda megy, ahova akar, senkivel nem kell egyeztetnie semmit. Kötöttségek nélkül utazgathatnak, annyit költhetnek ruhára, amennyit csak akarnak, senki nem fog nekik beszólni, hogy valóban szükséges volt-e az ötödik pár fekete magassarkú cipő.

Egy okos nő ezt a fajta szabadságot nem fogja feladni akárkiért, csakis a megfelelő férfiért, aki megérdemli.

5. Boldogok saját érzelmi stabilitásukban

A mai nők helyzete kedvezőbb, mint elődeiké bármikor. Saját lábukon állnak, önmagukat tarthatják el, egyszerűen nincs szükségük férfira, aki társadalmi státuszt, vagy anyagi biztonságot teremt nekik, hiszen megdolgoznak érte saját maguk.

Érzelmi háttérnek ott van családjuk és baráti körük, így semmilyen téren nincsenek rászorulva egy férfira.

Ennek ellenére természetesen ők is azt vallják, hogy párosan szép az élet, mindössze annyi a különbség, hogy ők alaposan megválogatják, ki is legyen az a bizonyos pár.

Képek forrása: AllaSerebrina/Depositphotos.comdeagreez1/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást